kvinder der har vasket hår
Hår

Hårvask om aftenen: 3 sunde fordele

11. september 2018
af sundhedsredaktionen
Foto: Panthermedia
Der kan være tid at spare på travle morgenen, hvis du i stedet vasker hår om aftenen. Men der er faktisk også andre – sundere – fordele ved det.

1. Du undgår for meget slid på håret

Vasker du håret om aftenen og undlader at føntørre det, undgår du slid på håret. Håret er nemlig mest skrøbeligt, lige når du har vasket det, hvor hårstråene stadig er åbne og modtagelige. Så kan du i stedet bruge glattejernet eller krøllejernet næste morgen, hvor hårstrået har lukket sig igen.

 

2. Du skåner din sarte hovedbund

Huden er kroppens største udrensningsorgan, og med til huden hører også din hovedbund, som fuldkommen ligesom ansigtet udsættes for miljøfaktorer, lige fra luftforurening til kemi fra hårprodukter. Og så afgiver vi ekstra meget varme fra hovedbunden, dels på grund af håret, der varmer, dels fordi 40 % af vores kropsvarme fordamper derfra. Resultatet er et ret overbelastet kropsområde, som svarer igen med allergi, knopper, udslæt, tørhed og kløe. Det bedste er at vaske hår før sengetid for at skille kroppen af med dagens aflejring af affaldsstoffer – ikke at vaske hår (og skylle det grundigt) om aftenen svarer lidt til at gå i seng med makeup på. Massage er en anden måde at stimulere hovedbundens sundhed på. Start med at massere den grundigt med fingerspidserne i tørt hår, og gentag bagefter i badet med shampoo.

 

3. Du sover bedre

Din kropstemperatur regulerer dit indre ur, og fortæller din krop, hvornår den skal føle sig frisk eller søvnig. Forskere har fundet ud af, at et bad om aftenen kan gøre dig mere søvnig – og så kan du jo passende vaske håret samtidig.

 

LÆS OGSÅ: Hvor ofte skal du vaske dit hår?

 

Bonus: Nyvasket hår er sværere at sætte end hår, der er daggammelt.

 

Kilder: Women's Health, boldsky.com, trehugger.com