Hår

Farvel til kedeligt vinterhår

af Charlotte Hallbæck 28. januar 2010
Du kender sikkert følelsen af knitrende, elektrisk hår og spaltede spidser. Vinteren kan være barsk ved dit hår, men med få, enkle midler kan du få smukt og glansfyldt hår igen

Sådan yder du førstehjælp til tørt og kedeligt vinterhår:

Tilfør masser af fugtHåret bliver tørt af kulden om vinteren, og derfor har det brug for fugt. Det kan du give det med en ugentlig hårkur.

Brug balsamLuften er kold og tør om vinteren og indeholder ikke så meget fugt som om sommeren, derfor bliver håret ofte elektrisk i disse måneder. Hvis du bruger en smule balsam under hver hårvask, vil du afhjælpe det værste.

Undgå hyppig hårvaskHyppig hårvask forstyrrer hårets naturlige fugtbalance, så du skal nøjes med at vaske hår hver anden dag eller kun 1-2 gange om ugen. Det er langt bedre for hovedbunden, og har du problemer med den i forvejen, er det endnu en god grund til at lade shampoo og balsam holde en pause lidt oftere.

Pas på med hårtørrerenTørrer du hår med en hårtørrer, slider du rigtig meget på håret, og varmen gør håret tørt og fint. Kom derfor et beskyttende produkt i håret, inden du føntørrer det.