Herbal Essences - naturlige ingredienser til dit hår
Annonce
Hår

7 naturlige ingredienser, der er geniale for dit hår

7. oktober 2020
af Aller Creative Studio, annonce for Herbal Essences
Foto: Shutterstock
Hårpleje kan nogle gange føles som lidt af en jungle. Men heldigvis er det en jungle fyldt med gode, naturlige ingredienser, hvis vi bare ved, hvor vi skal finde dem. Bliv klogere på, hvilke ingredienser der er bedst for et smukt hår – og hvilke det kan være smart at gå udenom.
herbale essence pure

God hårpleje handler om at vide, hvad vores hår har brug for. Det gælder dybest set om at kunne få håret rent uden at rokke for meget ved hårets naturlige tilstand. Det betyder færre, men bedre og mere naturlige ingredienser.

Det er egentlig ret fantastisk at tænke på, at naturen giver os masser af skønne ingredienser perfekt til hårpleje. Ofte handler det om at finde de ingredienser, der tilfører krop og hår det, som kroppen ikke selv producere, fx essentielle fedtsyrer, eller som mange af os har brug for, fx mineraler og vitaminer. Og så at holde os fra de produkter, der ikke er gode for vores hår i længden.

7 naturlige ingredienser, dit hår vil elske

Aloe Vera

Det er ikke nyt, at Aloe Vera-planten kan gøre meget godt for vores krop – mod forbrændinger og hudskader. Og Aloe Vera er også en gave til vores hår. Aloe Veroaen blødgør og fugter nemlig hår og hovedbund og gør håret mere glansfuldt.

Især god til: Tør og irriteret hovedbund, tørt eller fedtet hår

Hamp

Ja, den er god nok. Hamp er blevet det helt store hit inden for hud- og hårpleje – og med god grund. Hampefrøolie er nemlig rig på essentielle fedtsyrer som omega 3, 6 og 9, mineraler og vitaminer. Lidt hamp i håret beskytter hårets yderste lag, gør det blødere og er desuden godt for blodcirkulationen i hovedbunden.

Især god til: Tørt og trist hår, frizz

Herbal Essences aloe og hemp serie

Ét eksempel på hårpleje med et højt indhold af Aloe Vera er denne nye serie fra Herbal Essences ’Aloe + Hemp’ shampoo og balsam. Find produkterne her.

Avocado

Den velsmagende spise er rig på protein, vitamin E og omega 3-fedtsyrer, og det er lige noget, håret kan lide. En hjemmelavet hårkur af avocado eller gode hårprodukter med avocadoindhold kan give håret næring og glans.

Især god til: Tørt og skadet hår

Koffein

Koffein er ikke kun godt i morgenkaffen, det virker også naturligt stimulerende på vores hårstrå. Derfor kan hårprodukter med koffein være gavnligt, hvis du taber meget hår og er træt af de udtyndede lokker, da koffeinen blokerer for hormonstoffet DHT (dihydrotestosteron), som er ansvarligt for arveligt hårtab, og styrker hårrødderne.

Især god til: Tyndt hår og lettere hårtab

Kokosolie

Igen skal vi en tur i køkkenet for at finde en ingrediens, som ikke bare er god for vores krop, men også for vores hår. Kokosoliens indhold af vitamin E, K og sunde fedtsyrer er med til at styrke, nære og fugte håret og genoprette en god fugtbalance. Kokosolien udmærker sig desuden ved at trænge dybt ind i håret med sin pleje.

Især god til: Tørt og skadet hår

Keratin

Keratin er proteiner, typisk udvundet af fåre- og gedeuld, som ved hydrolyse spaltes i mindre molekyler, så det nemmere optages i håret. De hydroliserede proteiner binder sig til hårstrået og udfylder eventuelle huller i hårets skællag. Der findes også plantebaseret keratin lavet på hvede, soya og majs. Begge slags styrker og reparerer hårstrået, tilfører fugt og gør håret blødt og glansfuldt.

Især god til: Skadet og svækket hår

Argan

Især de seneste år er produkter med arganolie skudt op alle vegne, og det er ikke så mærkeligt. Argan er nemlig – ligesom hampefrøolie – rig på omega 3, 6 og 9 og vitamin E, der plejer, blødgør og beskytter håret.

Især god til: Tør hovedbund, spaltede spidser

LÆS OGSÅ: 5 ting, du (måske) ikke vidste, Aloe Vera kan fikse

… og så de ingredienser, du med fordel kan gå udenom

Mange hårprodukter har tilsat ingredienser, som virker effektivt på den korte bane – men ikke er gode for håret på den lange bane.

Sulfater og silikone

Sulfaterne SLES og SLS er sæbestoffet i mange shampooer. Men sæbestofferne kan være hårde for sarte hovedbunde, og der laves derfor efterhånden en del produkter uden. Ofte vil sulfatfrie produkter ikke skumme så meget, som vi er vant til, men det betyder ikke noget for evnen til at rense. Hårprodukter med ikke-vandopløselig silikone får håret til at se sundere og mere glansfuldt ud, men lægger sig også som en hinde, der kan forhindre fugt og pleje i at trænge effektivt ind.

Især fint, tørt eller naturkrøllet hår er følsomt over for sulfater og silikone. Vil du gerne passe ekstra godt på dit hår, kan det derfor være en god idé at undgå hårprodukter med de ingredienser, så hårets og hovedbundens naturlige balance bevares. Heldigvis kommer der flere og flere produkter uden sulfat og silikone og med gode, naturlige ingredienser, som fx Aloe + Hemp Sulfatfri Shampoo fra Herbal Essences, som gør håret blødt, velplejet og minimerer frizz – helt uden sulfater og silikone. Og her har Herbal Essences fundet en sulfat-fri formel, der stadig giver os det bløde skum med i badet.

Herbal Essences shampoo og balsam med aloe vera

Den nye Herbal Essences Pure Aloe collection

Ved hjælp af naturlige, aktive ingredienser har Herbal Essences skabt Pure Aloe produkterne med et højt indhold af Aloe Vera, som plejer og nærer både hår og hovedbund.
I serien finder du Aloe + Hemp, som er til dig, der har brug for at nære og pleje dit hår og bekæmpe kruset hår. Her er også en hårolie, Hemp Seed Oil & Aloe instant frizz control, som giver håret fugt og gør det skinnende blødt. Har du farvet hår, så er Aloe + Mango-produkterne skabt til dig – og du får stadig alle de plejende og genopbyggende egenskaber fra den naturlige Aloe Vera med.

Alle produkter i serien er helt uden sulfater og er ikke testet på dyr.

Herbal Essences Pure Aloe collection forhandles i Føtex, Netto og Bilka og kan købes online her.

Læs også