Hår

10 hårproblemer: Sådan løser du dem

af Marie Brodersen 1. februar 2018
Foto: Panthermedia
Har du udfordringer med hår eller hovedbund, så giver vi her de bedste råd til at løse alt, fra hårtab til irriteret hovedbund og glansløst hår.

SÅDAN LØSER DU DINE HÅRPROBLEMER

SKÆL Der er forskellige former for skæl, men fælles for dem alle er overophobning af døde hudceller i hovedbunden. Tørre skæl drysser og lægger sig på skuldrene, hvorimod fedtede skæl sidder som belægninger i hovedbunden. Skæl kan skyldes svampeinfektion, eksem eller psoriasis og vil i de fleste tilfælde give kløe. Ved at peele hovedbunden fjerner du de døde hudceller, så de ikke hober sig op som belægninger eller dryssende skæl.  
Micro Peel Anti-Dandruf Scrub Shampoo, 200 ml, Vichy, 135 kr. Køb den her  
  KRØLLET KRUS Det er højsæson for krus, så har du naturligt krøllet hår, kan det være svært at holde krøllerne bløde og spændstige, når der er meget fugt i luften. Sørg for at mætte håret med masser af fugt og olie, og brug evt. et opfriskende stylingprodukt, der aktiverer krøllerne og giver dem form.  
Curl Re-Energizing Spray, 160 ml, Moroccanoil, 199 kr. Køb den her  
  KLASKEDE LOKKER Fint hår har tendens til at klaske, men også kvinder med kraftigere hår kan opleve, at håret klasker sammen, hvis det ikke er nyvasket og føntørret. Et nemt trick til at få volumen i håret er tørshampoo. Det fine pudder vil nemlig omgående opsuge det fugt og fedt, der tynger, løfte hårrødderne og sikre håret en rustik og fyldig struktur.  
Dry Shampoo, 150 ml, Trine’s Wardrobe, 100 kr. Køb den her   LÆS OGSÅ: 9 hår-tricks, du (måske) ikke kender   FEDTET HÅR Har du fornemmelsen af, at dit hår ikke er helt rent, selv om du vasker det ofte, kan det skyldes, at du bor i et forurenet område. Forurening klæber nemlig som en fedtet hinde til håret og kan være særdeles svært at vaske ud. Prøv en shampoo med aktivt kul, det suger fedt og snavs og efterlader håret rent og luftigt.
  Purifying Shampoo, 265 ml, Dr. Organic, 90 kr. Få oplyst forhandler på 39 27 02 02   KLØENDE HOVEDBUND Der kan være forskellige årsager til irriteret hovedbund, men typisk skyldes det tørhed, fordi vi ikke tilfører huden fugt, efter at vi har vasket hår. Ligesom vi smører creme i ansigtet efter rens, bør vi også pleje vores hovedbund. At fordele balsam i både hår og hovedbund kan være en løsning, men er det ikke nok, kan decideret hovedbundspleje være nødvendigt. Vær også opmærksom på, at parfumestoffer i hårprodukter og vasketøj kan give kløe.  
Scalp Treatment, 125 ml, Sachajuan, 275 kr. Køb den her   LÆS OGSÅ: Femina tester tørshampoo   GLANSLØST Håret kan godt blive lidt mat at se på om vinteren, hvor store temperaturudsving trækker fugt ud af håret og efterlader det trist og glansløst. Sæt ind med nærende plejeprodukter og snyd dig til et mere skinnende hår med en shine-spray.  
Shine Shaker, 75 ml, Sebastian, 259 kr. Køb den her   GRÅ BUND Det er nemt at skjule grå hår med farvning, men er først hele håret blevet gråt, kræver det månedlige farvebesøg hos frisøren for at skjule udvoksningen. Det er dog både dyrt og tidkrævende, og derfor kan du med fordel investere i en farvet spray, der skjuler overgangen midlertidigt, så du kan nedsætte farvefrekvensen.
Hair Touch Up, L’Oréal Professionnel, 139 kr. Køb den her   LÆS OGSÅ: Derfor fælder du - og det kan du gøre ved det   GUL FARVETONE Naturlig gråt eller hvidt hår samt affarvet hår kan have tendens til at udvikle en gullig tone, der ikke er så klædelig. De varme toner kan dog forebygges med daglig brug af en blonde-shampoo med lilla farvepigmenter, der neutraliserer gule nuancer og giver håret en mere kølig, lys farve.  
Platinum Blonde Shampoo, 300 ml, Paul Mitchell, 199 kr. Køb den her   SKRØBELIGE STRÅ Med alderen bliver håret mere tyndt og skrøbeligt og kan derfor ikke tåle alt for meget behandling i form af permanent, farvning og varmestyling. Kan du ikke undvære dine behandlinger, så sørg i det mindste for regelmæssig brug af balsam, leave-in-plejeprodukter og hårmasker, så håret får tilført ekstra næring og beskyttelse.
Damage Repair Mask, 200 ml, Toni & Guy, 57 kr. Køb den her   LÆS OGSÅ: 10 tips til holdbar hårfarve   TYNDERE HÅR Stress og eftervirkninger af graviditet er nogle af de mest almindelige årsager til kvinders pludselige hårtab. Det kan imidlertid behandles, så længe hårsækken stadig er i live, og en daglig indsats med målrettede produkter kan forbedre hårets tilstand og fylde på blot 30 dage.
Nioxin har 6 sæt behandlinger at vælge imellem – rådfør dig med din frisør om, hvilken variant der bedst vil hjælpe dig, 325 kr. Køb det her   Undgå skæl og tør og irriteret hovedbund med Hair Clean og Scalp Cure fra Australian Body Care