Søndags stylist Marie Paludan styler
Stil

Få SØNDAGs stylists bedste råd til vintage-shopping

5. august 2018
af Rikke Hast. Redigeret til web
Foto: Hanne Loop, Stine Heilmann
Genbrug og vintage er populært som aldrig før. Og det er ikke kun interiør, vi shopper. Tøj, tasker og accessories er i høj kurs på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Få SØNDAGs stylists gode råd til, hvad du skal gå efter, når du selv shopper genbrug.

SØNDAGs stylist Marie Paludan: Vær kreativ og gå efter det klassiske

SØNDAGs stylist Marie Paludan er vild med genbrug. Til SØNDAGs modesider har hun fokus på de seneste nyheder, der kommer i forretningerne forår og efterår, men når det ikke lige gælder sæsonens kollektioner, elsker hun genbrug, og privat er hun en ivrig gæst på loppemarkeder og i de lokale genbrugsbutikker i Hornbæk, hvor hun bor.

– Det er sjovt at gå på jagt, og jeg har masser af genbrugstøj. Jeg har for eksempel en brandmajor-jakke. Den er vildt flot til slidte jeans og klart mit bedste kup. Jeg har fået så mange komplimenter for den gennem årene, og jeg fik den for 150 kroner. Jeg har selv syet ekstra emblemer på for at style den lidt, men den er virkelig unik, og jeg har efterhånden haft den i mange år. Jeg købte også engang en masse sweatre og klippede forstykkerne af dem og syede dem sammen til et patchworktæppe. Det blev superflot og havde været dyrt, hvis jeg skulle have købt et tilsvarende i en interiørbutik, siger Marie, der mener, man skal gå efter klassiske snit, kvalitet og ellers være lidt kreativ, når det kommer til genbrug.

LÆS OGSÅ: To kvinder: Derfor er vi vilde med vintage

– At vi herhjemme er blevet mere og mere til genbrug, overrasker mig ikke. Det er fornuftigt økonomisk og godt for miljøet – og så er det jo bare sjovt.

– Selvfølgelig skal man gå efter de gode mærker, for man kan virkelig være heldig og finde god kvalitet til ingen penge. Om sommeren skal man se efter vintervarerne, for de er nede i pris, når de ikke er i sæson. Et par gode bumper-støvler kan man for eksempel få kastet i nakken på loppemarkeder i juli måned, og så er det jo bare med at gemme dem, til vinteren kommer. Mange af os er jo impulskøbere, så der er så meget derude, som aldrig har været brugt, og som skal videre til nye ejere. Man kan sagtens være heldig at finde spritnye ting, hvor prissedlen stadig hænger på tøjet.

- Der er også deciderede vintage-butikker i mange større byer, der sælger med kommission. Her kan man finde rigtig gode og lækre ting, men de er ofte lidt dyrere, for nogle har jo gjort forarbejdet og skal naturligvis tjene lidt på det, siger Marie.

– Ofte kan man også finde noget, som bare trænger til lidt omsorg. Tøj i skind er et godt eksempel. Med lidt læderfedt bliver det nærmest som nyt, og desuden bliver meget skind jo kun lækrere efter brug og slid, konstaterer hun.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også