https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mode/nyheder/2012/11/1244-downton-abbey/1244-downton-abbey-art.jpg
Stil

Endnu en tv-serie sætter modedagsordenen

6. november 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, FEMINA, Aller Media
Hitserien Downton Abbey virker som inspiration for store designere

I længere tid har det været hitserien Mad Men, der har inspireret modeverdenen og fået kvinder til at hoppe i fine og meget feminine kjoler skåret i taljen med et strutskørt.

Men nu er det den succesfulde serie Downton Abbey, der inspirerer de store modehuse og får kvinder til at dåne over de skønne, romantiske silkekjoler fra den britiske serie, der foregår fra 1912.

Ifølge Minmote.no har kostumerne til overklassesøstrene i serien inspireret store designere som Marc Jacobs og Ralph Lauren. Der var bl.a. hatte, tynde stoffer og broderier på catwalken i år, og de mindede om moderne versioner af kostumerne fra Downton Abbey.

Se også: De smukkeste modefund i efterårets hitfarve bordeaux

Imponeret over modeeffekt
Kostumedesigner fra NRK, Lisy de Rohan Birkelund, peger på, at kostumerne har givet serien et kvalitets-løft, og det er imponerende, at serien har haft så stor effekt på modeverdenen som andre store serier som Gossip Girl og Sex & The City også har haft.

- Forskellen er, at handlingen i disse serier sker i moderne tid, mens handlingen i Downton Abbey foregår i en helt anden epoke. Det er langt mere sjældent, at et kostumedrama inspirerer dagens mode, som Downton Abbey helt klart har gjort. Og det gør det mere imponerende, siger hun til Minmote.no.

I seriens første sæson, der foregår fra 1912, bar kvinderne stramme korsetter og specialsyede kjoler, men i seriens tredje sæson, som foregår i 1920'erne, er kjolerne løstsiddende med flotte broderier, kniplinger, sarte farver og fjer i hårbåndet.

Kilde: www.minmote.no

Læs også: Dyrk den smukke, blå farve til efteråret. Bliv inspireret her

Læs også