DIY

Kunst, du selv kan lave

af Nicola Kragh Riis 18. april 2012
Foto: Frederikke Heiberg
Med afslappet hånd tegner, illustrerer, klipper, maler og sammenstykker Stine Maria Aalykke sine fabulerende og naive collager – og så giver hun tips til, hvordan du selv kan komme i gang

Glæden ved at sammensætte og udforske motiver og materialer driver Stine Maria Aalykke til at skabe farveglade og inspirerende collager. - Jeg tegner med samme iver, som da jeg var lille og lige havde fået nye tuscher. For mig handler det om at lege, at det skal være sjovt, og så må det ikke være for pænt, fortæller Stine Maria Aalykke.

1 Miks redskaberneVælger du at tegne på papir, kan det give en god effekt at blande tuscher og penne i mange farver, kvaliteter og tykkelser.

2 Print og gentagelserPrint sjove motiver ud fra nettet eller fra gamle bøger. Eller tegn selv et motiv, som du for eksempel gentager i forskellige former eller størrelser.

3 Fortæl historierDet gør collagen mere interessant, hvis der er et budskab eller en fortælling, der bærer motivet frem. For eksempel har Stine Maria Aalykke opfundet historier om en magisk kat.

4 Variér materialerneFor at give din collage dybde skal du huske at blande materialer med forskellige overflader.

5 Ram kunsten indInvestér i en lækker ramme for at vise, at du tager din egen kunst alvorligt. Det kan løfte selv det mest hjemmelavede til et højere niveau med en pæn ramme.

Læs også: Trin for trin: Lav din egen kunst>>