Køkken
DIY

Køkkeninspiration: Med krystalvaser, messinggreb og mørkrøget eg

24. marts 2020
af Pia Olsen / Living Stories
Foto: Anitta Behrendt
Mørkrøget eg møder krystalvaser, olivengrønne nuancer, messinggreb og lamper i et luksuriøst look i det højtloftede køkkenalrum hos Susan Bakovic.
  Savner du ny inspiration til køkkenet? Vi har besøgt tre idérige kvinder med vidt forskellig køkkenstil, som dog har det til fælles, at de alle forstår at skabe personlighed med farver, fliser og særlige fund fra rejser og vintagebutikker. Snup deres idéer her, og forvandl dit køkken til et unikt madværksted.   Hvordan har du brugt træ i dit køkken?   Jeg får meget inspiration fra Instagram, og her fik jeg øjnene op for, hvor smukke trækøkkener er. Materialet er virkelig afgørende, og træ tilfører masser af hygge og varme. Jeg forelskede mig i den her mørkebrune farve, som røget eg har, og valgte det derfor til lågerne. Jeg har også valgt træ på andre ting i køkkenet som for eksempel vores skærebrætter og køkkenredskaber. Det ser godt ud, at materialerne går igen. Vores spisebord er også i eg, lagt i et smukt sildebensmønster. Bordet er speciallavet, så hele familien kunne være her, når vi er samlet.   
  Hvilke tanker har du gjort dig om stilen i jeres køkken?   Vores køkken-alrum er husets kerne, og når vi har gæster, er vi altid samlet her. Rummet er både højloftet og ret lyst, så vi gik bevidst efter elementer, der kunne skabe en hyggelig stemning og få os væk fra det lidt kliniske udtryk. Vi har derfor valgt et køkken i en kombination af mørkrøget eg og olivengrøn. Det var kærlighed ved første blik og helt anderledes end de køkkener, man oftest ser. Jeg er tiltrukket af en lidt luksuriøs loungestemning, som kommer til udtryk med vores valg af lamper og messinggreb. Jeg er helt syg med messing, og det er den fedeste detalje med de greb. De skaber virkelig blikfang mod det mørke træ.   LÆS OGSÅ: Køkken-inspiration med petroleumsblå og 70'er-vibes   Hvad er det vigtigste i dit køkken?   Plads. Der skal være plads til, at man kan arbejde, når man laver mad. Det er derfor vigtigt med store flader, også så jeg kan have børnene med i køkkenet, og plads til masser af mad, når vi har gæster. Opbevaring er også vigtigt, og jeg kan anbefale at vælge en række overskabe som her. Det har givet os virkelig meget skabsplads. Måske lidt for meget, hvis det ellers kan lade sig gøre.  
  Hvad er dit bedste tip til et personligt køkken?   Indret dit køkken med de ting, du er vild med. Naturligvis kan jeg godt blive inspireret af andre, men hvis du vil have et personligt køkken, så gå efter ting med en særlig historie. For eksempel stammer den højhalsede vase på vores spisebord fra mine forældres sommerhus. Jeg har altid haft et godt øje til den vase, og nu har jeg nuppet den fra min mor. Vasen minder mig om min barndom og sommerhushygge, og på den måde har vasen en helt særlig historie og betydning for mig.   LÆS OGSÅ: Køkken-inspiration med farverrige fliser og franske fornemmelser  

SE SUSAN BAKOVICS KØKKEN HER - OG FÅ INSPIRATION TIL AT INDRETTE DIT EGET

 

Læs også