DIY

Før og efter: Sådan får du fransk hotelstil i dit soveværelse

af Katrine Kaul | Kaul Production 21. september 2017
Foto: Kristina Demant
Claras soveværelse trængte til en overhaling for at blive det rum, hun drømte om at bruge mange timer i hver dag. For ikke nok med, at hun skulle sove her, værelset skulle også fungere som et lille arbejdsværelse. Resultatet er blevet et poetisk og feminint rum, der fører tankerne hen på et lille fransk hotel.
Soveværelset var gammelt og slidt og ikke det indbydende rum, Clara syntes, det skulle være at sove i. Væggene trængte gevaldigt til maling, og gulvet havde haft tæppe på, som, da det blev pillet af, afslørede et gammelt brunt gulv. Gulvet kunne heldigvis nemt males, og den lysegrå farve, der blev valgt, fik hele rummet til at virke større og mere luftigt. Væggene er malet i en lys, ikke helt hvid nuance. Der er lidt varme i farven, der går godt i spænd med det afdæmpede tapet, der er sat op på nogle af væggene. Tapetet giver noget spil og dynamik i rummet, men uden at dominere for meget, hvilket er vigtigt i det lille rum. Clara havde brug for en lille arbejdsplads, der er blevet placeret foran vinduet , så hun kan få mest muligt daglys.  
  Få hotelstil i soveværelset – på den nemme måde
  • Et blødt tæppe at gå ud på minder om luksushoteller, hvor man ikke selv skal svinge støvsugeren.
  • Lav din egen, eller investér i en polstret sengegavl. Det gør sengen til en helt anden oplevelse.
  • Gør noget ud af gardinerne. Rulle- og mørklægningsgardiner er måske praktiske, men ikke særlig dekorative. Både lange og florlette gardiner og tunge velourgardiner har en flot effekt.
  • Tapet gør en forskel. Også bare på en enkelt væg. Det understreger, at dit soveværelse ikke bare er et nedprioriteret rum, men et sted, hvor du har gjort noget ud af indretningen, og hvor det er rart at være.

SE DET FÆRDIGE RESULTAT I GALLERIET HERUNDER

Soveværelset før det fik en overhaling

Soveværelset skulle også have plads til en lille arbejdsplads. Skrivebordet er placeret foran vinduet, for at man kan få mest mulig glæde af dagslyset.Kullaberg-bordet er fundet i Ikea og havde oprindelig bordplade i fyrretræ, her malet lysegrå. Taburetten kan skrues op og ned i højden og er fra Broste Copenhagen. Pude i karrygul fra Christina Lundsteen. Gardinet er syet i Charlottes Fan-tekstil fra Tapet-Cafe. Gulvene er malet med Farrow & Balls gulvmaling i farven Cornforth White. TIP: Effekten ved at male et gammelt gulv er ret enestående, og husk, at der efterhånden kan males gulv i alle de toner, du ønsker.
En sengegavl understreger hotelstemingen og er med til at løfte hele stemningen i rummet. Håndvævet gulvtæppe inspireret af de marokkanske vintagetæpper, Beni Ouarain fra Broste Copenhagen. Gråt sengetøj fra Ikea. Sengegavl fra Coop. Puder fra hhv. Tapet-Cafe og Coop. Bakkebord fra Ikea. Lampe fra Tapet-Cafe.

Bøgerne er fra Tranquebar, vaser fra Coop, kop, Flora, fra Royal Copenhagen.

Det gamle kinesiskse skab stod i soveværelset i forvejen og er det eneste, der er genbrugt fra før. Men med det fine tapet som baggrund får det helt nyt liv. Kimonoen er syet ud af gamle indiske sarier og er fra Cofur. Kufferten ovenpå er flettet med læderstropper og er fra Cofur.

Tapetet er Deco Fan Grey fra Tapet-Cafe. Væggen ved vinduet er malet med Lamp Room Grey fra Farrow & Ball. Sengetøjet er fra Ikea, sengegavlen fra Coop og puderne fra Tapet-Cafe. Den marokkanske frynsepude forrest er fra Coop. Lampen i loftet er fra Lysmesteren.