DIY

DIY: 10 idéer til loungestemning på din terrasse

af Signe Munk Lund 6. juni 2016
Ønsker du også en lækker loungestemning på terrassen? Vi guider dig til små DIY-projekter, der får dit uderum til at fremstå roligt og afstressende. Vælg nedtonede farver som grå og hvid - og husk de lave møbler, bløde tekstiler og grønne planter.

SOFA I EN FART

Det er billigt og nemt at lave møbler af paller. Skru fire hjul under, læg en plade over toppen, og gør den blød og indbydende med tæpper og puder.  

Velourplaid, 799 kr. Oi Soi Oi. Lysegrå pude, 299 kr. Ilva. Pølle i velour, 275 kr. Nordhjem.dk Metalplade og hjul fås i dit lokale byggemarked.

LYSPUNKTER

Skab hygge i mørket med de praktiske LED-lamper, som drives af solceller. Hæng en række i sejlet eller på en snor spændt ud mellem havens træer, og lad dem fungere som en slags lyskæde. Det skaber lidt magi, når du kigger ud i den mørke have.  LED-lamper, 69 kr. pr. stk. Ikea.

SAT TIL VÆGS

Sæt små kroge eller knager i væggen, og hæng tasker eller stofnet op. Brug dem til blandt andet magasiner og tæpper eller til fine, grønne planter, der pynter på væggen. 

Taske i flet, 249 kr. Oi Soi Oi. 

FLAGRENDE VÆGGE

Tekstiler er en hurtig måde at skabe hygge på. Det gælder både puder, tæpper og gulvtæpper, men også gardiner. Hæng for eksempel gardinet op på en lang pind, og brug det som rumdeler på terrassen. 

FLEKSIBLE MØBLER

Puffer er geniale på en terrasse, da de nemt kan flyttes rundt og bruges både som ekstra siddeplads og med en bakke på som bord. Denne puf er lavet af en gammel stofsæk, der er fyldt med krøyerkugler.

LÆHEGN

Europapallen fungerer her som læhegn. Planter du klatreplanter op ad den, vil de hurtigt tage fat og gøre det til en fin, grøn væg. 

GRØNNE KRUKKER

Ingen terrasse uden grønne planter. Variér krukkerne – både i størrelse, form og materiale, og hav gerne planter både med og uden blomster. 

Stor kurv, 1.200 kr. Oi Soi Oi. Grå potte, 999 kr. Ferm Living. Lanterne i flet, 499 kr. Ilva.

STUB TIL LIDT AF HVERT

En træstub er en nem måde at lave et lille møbel på. Lad stubben tørre, og mal overfladen. Så har du enten et lille sidebord eller en fodskammel.

Acapulco-stol, 2.990 kr. OK Design.

MINIPOOL

Et vandfad på terrassen giver en sydlandsk stemning, og så tiltrækker vandet havens fugle. Keramikfad, 179 kr. Oi Soi Oi.

ET EKSTRA RUM

Et sejl over terrassen er en dekorativ måde at skabe ly for både sol og aftenens dug på. Samtidig understreger det fornemmelsen af, at terrassen i sommerhalvåret faktisk er et ekstra rum til huset. Trekantsejl, 199 kr. Silvan.