DIY

Det nye IKEA-katalog: 10 udvalgte favoritter, vi vil have fingrene i nu

13. august 2018
af Redaktionen
Snart lander en af verdens største tryksager i danskernes postkasser, og der er både gamle, højtelskede IKEA-klassikere i nye klæder og helt nye møbler og boligtilbehør designet specifikt til de udfordringer i hjemmet, der går igen over hele verden. Vi har samlet vores 10 favoritter fra det nye katalog.
 I år fejrer IKEA sin 75 års fødselsdag, og det gør boliggiganten, der egentlig startede som et lille postordrefirma, ved at relancere nogle af de mest ikoniske og populære klassikere fra møbelhusets historie. Første del af vintage-kollektionen GRATULERA lanceres i august med udvalgte favoritter fra 50’erne og 60’erne, efterfulgt af de stærkeste designs fra 70’erne til og med 00’erne senere på året.   - Hver enkelt delkollektion af GRATULERA er en lille præsentation af en bestemt periode. Vi starter med meget mørkt træ i et klassisk udtryk fra 50’erne og 60’erne og bevæger os over i en mere legesyg boligindretning i stærke farver for til sidst at ende ved den naturlige stil med skandinavisk træ og grafiske farver og mønstre i 00’erne, forklarer Julie Grue, Commercial PR Responsible, IKEA Danmark.   LÆS OGSÅ: Har du et IKEA-hjem? Tjek hvilken boligtype, du er   Det er ikke kun vintage-kollektionen GRATULERA, der fylder i det nye katalog. Som noget helt nyt i år har IKEA indrettet hele syv hjem, der fortæller hver sin historie. I stedet for individuelle rum er al inspiration og indretning i kataloget baseret på de syv vidt forskellige hjem, der spænder bredt - lige fra en lille 18 kvadratmeters storbylejlighed, hvor man skal være kreativ med pladsen, til et hjem dedikeret til bæredygtighed og økologi.  
  Det over 100 sider store katalog indeholder både nye produkter og gamle klassikere anvendt på nye måder i de syv hjem, IKEA har indrettet.    Det nye katalog lander i postkassen fra den 14. august, og kan også hentes i varehusene.   I galleriet her kan du se redaktionens favoritter fra det nye katalog:
LÖVBACKEN bordet fra 50’erne fra vintagekollektionen GRATULERA har et smukt og enkelt udtryk med sine markante åremønstre i poppeltræsfineren. Bord pris: 399 kr.
EKENÄSET lænestolen fra vintagekollektionen GRATULERA blev lanceret første gang i 50'erne. I år, næsten 60 år senere, relanceres den med samme stærke håndværk, komfort og udtryk – denne gang med velourbetræk. Lænestol pris: 1599 kr.
VADHOLMA-serien af opbevaringsløsninger til køkkenet bidrager med varme og natur til køkkenet i kraft af hylderne i asketræ og bordpladen i eg.Køkkenø med stativ pris: 3398 kr.
BROR reolen er fremstillet i sort pulverlakeret galvaniseret stål, der giver den et simpelt og industrielt udtryk, og passer både ind i et værksted såvel som i en stue. Reol pris: 689 kr.
Piedestalen i pulverlakeret stål fra kollektionen SAMMANHANG er designet specifikt til entusiastiske samlere. Selvom IKEA kan løse ethvert opbevaringsproblem, er der bare nogle ting, som ikke skal gemmes væk. De skal vises frem med stolthed, og her er piedestalen perfekt til mindre samleobjekter. Pris: 149 kr.
Den smukke og stilrene VATTENKRASSE vandkande i elfenbenshvid og guld gør det lidt sjovere at vande hjemmets planter. Vandkande pris: 79 kr.
PLATSA garderobeskabet gør det muligt selv at designe sit garderobeskab - også selvom skæve vægge, trapper eller rør udfordrer indretningen. Det kan desuden samles ved hjælp af et kliksystem, så man slipper for at finde værktøj eller skruer frem.Garderobeskab pris: 2853 kr.
Det nye tallerken og skålsæt MORGONTE i porcelæn indbyder til hygge med de douche farver – grå, pastelblå og grøn – og kan nemt stables sammen.Tallerken/skål pris: 79 kr. for 3 stk.
GREJIG skohylden kan stables i op til tre etager, og passer ind i både entre og garderobeskab. Skohylde pris: 29 kr.
Den 60’er inspirerede LANDSKRONA sofa og lænestol har fået et mere skandinavisk retroudseende med helt nye betræk i farverne mørk grøn, lys grøn og gyldenbrun læder. 3-pers. sofa pris: 3799 kr., 2-pers. sofa: 3299 kr.