Boligjournalistens 5 tips til at få farver ind i indretningen

Boligjournalistens bedste tips: Sådan får du farver ind i din indretning

23. februar 2018
af Mette B. Seerup og Mie Stange
Foto: Anitta Behrendt, Frederikke Lea Heiberg og Jessica Christensen.
Foråret står snart for døren, og med lysere tider i sigte er lysten til farverige forårsfornyelser i boligen fristende. Boligjournalist Mette B. Seerup giver her sine 5 bedste tips til, hvordan du kan inkorporere farver i boligindretningen.

5 gode tips til at få farver ind i indretningen

Det sprudlende forår er for mange lig med fornyelser i hjemmet, og det behøver ikke at koste alverden at få nogle fine farverige forandringer ind i indretningen. Nye puder, en klat maling og friske blomster kan hurtigt løfte din indretning. Se med her, hvor vores boligjournalist Mette B. Seerup giver sine 5 bedste tips til, hvordan du kan integrere farver i boligen.

Tone i tone i rolige nuancer

Er du ikke til de spraglede farver, så gå efter et tone i tone look med gråtoner eller nuancer af beige på både væg og møbler. Flere farver i samme tone giver ro og balance i indretningen. 

Farver i indretningen

Et enkelt møbel

Mal et enkelt møbel, og gør det til et centerpiece i din indretning. Find f.eks. et gammelt møbel i kælderen eller på loppemarked, giv det en makeover med en klar gul farve eller en postkasserød, og lad det få en central placering i rummet. På den måde lysner den op og skaber opmærksomhed.

Farver i indretningen

Friske blomster

Tag et smut forbi din lokale blomsterbutik og sammensæt din egen i buket i et væld af farver. En stor frodig markbuket på spisebordet, eller i vindueskarmen, er den nemmeste vej til farver i indretningen. 

Farver i indretningen

Farvepar

Find to eller tre farver, der komplimenterer hinanden godt, og hold dig til de farver, når du køber nye puder, vaser og andet farverigt nips. Prøv med røde og blå farver sammen eller grøn og lyserød.

Farver i indretningen

Mørke farver

De mørke vægfarver skaber stemning, og hvis du vælger at male alle rummets fire vægge, får du en hyggelig og intim hulestemning foræret oveni. De mørke farver sluger dog også en del lys, så de mørkere farver egner sig bedst i et rum med stort lysindfald eller i soveværelset, hvor du ikke behøver samme mængde lys som i dine opholdsrum. 

Farver i indretningen