DIY

5 kvinder: Mit bedste boligtip

1. februar 2018
af Pia Olsen | Living Stories
Foto: Frederikke Lea, Kathrine Rohrberg, Christian Flindt, Emil Monty Freddie, Kamilla Bryndum, Magnus Omme og Stine Christiansen.
Spring ud i det nye år med at give dit hjem en makeover. Vi har allieret os med 5 stilsikre kvinder, der her afslører deres bedste boligtip. Og det går ikke stille for sig, deres tips byder nemlig både på farveleg, modige mønstre, genialt genbrug og meget, meget mere.

5 KVINDERS BEDSTE BOLIGTIPS

Genbrug, genbrug, genbrug

Signe Wenneberg. uafhængig journalist og blogger på SigneWenneberg.dk. Se mere på Instagram, @signewenneberg

– Mit bedste boligtip er at tænke i genbrug. Jeg er meget optaget af, hvad vi som forbrugere kan gøre på det helt lavpraktiske, hverdagsaktivistiske plan, sådan at vi ikke belaster på en måde, der går ud over kommende generationer. Jeg forsøger i mit arbejde som formidler at visualisere, hvordan genbrug, cirkulær økonomi og kvalitet kan være æstetisk og etisk tilfredsstillende samtidig. Da jeg for tre år siden byggede verdens første FSC-certificerede bæredygtige træhus, valgte jeg også at indrette med 100 procent genbrug. Jeg ville vise, at det kan se o.k. ud at indrette med noget, som andre har brugt før. Jeg fandt det meste af indretningen til storskrald og resten på loppemarked eller auktion. Der var intet nyt. Og da jeg flyttede ind i min nye lejlighed for et lille år siden, besluttede jeg mig for at genanvende de ting, jeg havde haft stående i min kælder i tusind år på nye måder i stedet for at smide dem ud og købe nyt. Det betyder, at jeg nu har billeder på væggene i min nye lejlighed, som jeg sidst så, da jeg var i 20’erne og boede i Birkegade. Det er møghyggeligt, og det skaber sammenhæng og hjemlighed. Så jeg er virkelig tilhænger af at genanvende, også når det kommer til éns eget og familiens gamle bras, for det giver mening på rigtig mange måder.

Gulvfliser, Terracotta Reclaimed, 15 x 17 cm, 33 kr. pr. stk., 1.650 kr. pr. m². Fired Earth.

Pude, i vintage- stof, 55 x 55 cm, 2.100 kr. Christina Lundsteen.

 

T for tekstiler

Gitte Christensen er designer og interiørstylist. Hun arbejder med styling til kampagner for flere interiørfirmaer samt trendsider til boligmagasiner. Se mere på Instagram, @gittechristensen   – Indret med en god blanding af forskellige tekstiler – dét giver hygge og personlighed i dit hjem. Opbyg gerne en samling af forskellige puder og tæpper i sofaen for at skabe dynamik i stil og farver. Hos mig er det et mix af rejsefund, der er håndvævet og broderet fra Thailand og Marrakech, blandet med bløde velourpuder i matchende toner. Men tekstiler er mere end bare puder. Mit yndlingstekstil er et kæmpestort silkevelourtæppe fra Fabric Copenhagen, og tæppet gør det bare ekstra rart med en sofaaften. Et godt tip er at kombinere de etniske mønstre med ensfarvede tekstiler i samme toner for at få et bohemelook, der passer godt til den nordiske stil, og som ikke bliver for spraglet og etnisk.

Gulvtæppe, Séduction, fås i flere farver, 329 kr. pr. m². Garant.

Pudebetræk i ægte kelim, h 60 x b 90 cm, 949 kr. Brandts Indoor.

 

Fokus på røde nuancer   Trine Andersen er creative director og founding partner af Ferm Living. Se mere på FermLiving.dk og på Instagram, @fermliving   – Brug den lækre rød-brune farveskala til at skabe en personlig indretning med et varmt udtryk i dit hjem. Her kan du med fordel bringe en bred vifte af røde nuancer i spil – bland koralrosa, rustrød, dyb bordeaux, pink og fersken. Her på billedet er farverne smukt bundet sammen, og mens vægge og paneler er holdt i en mat, intens rosa, er loftet malet i en dyb rød-brun nuance. Understreg også det farverige rødlige og varme univers med masser af tekstiler med tekstur og dybde i samme skala.
Kelimtæppe, Borders, h 200 x b 140 cm, 1.799 kr. Ferm Living. Vase i messing, Etnik, h 40 cm, diam. 33 cm, 560 kr. House Doctor. Skål, Munch, fås i flere farver, h 8 cm, diam. 13 cm, 300 kr. Studio Arhoj.  
  Tilsæt masser af mønstre   Caroline Flindt er interiørstylist for en række boligmagasiner og blogger på CarolinesBeauti­fulInteriors.com. Se mere på Instagram, @carolinesbeautifulinteriors   – Jeg har altid haft en forkærlighed for mønstre. Mønstrene må gerne være med motiver fra naturen, og det kan være alt, fra storblomstret a la Josef Frank fra Svenskt Tenn til småblomstret a la Liberty. Jeg elsker kontraster i indretningen, fordi det skaber dynamik. Og her kan mønstrede objekter noget helt særligt. Når du bryder et stilrent og moderne udtryk med en vild pude, en crazy lampeskærm eller placerer et markant gulvtæppe på hvidmalede gulve, gør du din indretning mere interessant og spændende. Sørg også for, at du skaber en rød tråd i din indretning ved at lade farverne fra mønsteret gå igen andre steder i dit hjem. På den måde får du skabt sammenhæng og et overordnet roligt indtryk.
Pudebetræk i Liberty-stof, h 40 x b 60 cm, 400 kr. Pude med harlekinmønster, h 40 x b 60 cm, 400 kr. Tine K Home. Tapet, Krysantemer, b 53 cm x l 10 m, 720 kr. pr. rulle. Svenskt Tenn.   LÆS OGSÅ: 5 klassiske indretningsfejl, det fleste begår   Skab smukke stilleben   Louise Dorph er designer og boligstylist. Hun står bag interiørfirmaet A Simple Mess. Se mere på LouiseDorph.dk og ASimpleMess.dk samt på Instagram, @louisedorph   – Når du samler dit boligtilbehør i små oaser, kaldes det for stilleben. Stilleben udtales stil-leben, som er tysk og betyder ”stille liv”. Måske virker en masse ting ikke som det mest stille liv i dit hjem, men hvis du gør det rigtigt, bliver det smukt og er med til at give dit hjem personlighed og hygge. Find en bakke eller et fad, du kan samle dine ting på. Herefter finder du ting, som har forskellig højde, for eksempel et par lysestager, en figur og en vase, og sætter det hele samlet på fadet. Du kan også stille en klase smukke vaser i samme nuancer, men med forskellig højde for at skabe dynamik. Hjemme hos mig er der stilleben overalt, selv på mit skrivebord, hvor der står en vase med blomster, en lysestage og en krukke med blyanter.
Vase i stentøj, Petra, h 21 cm, diam. 9 cm, 188 kr. Lågkrukke i stentøj, Anna, h 15 cm, diam. 20 cm, 318 kr., h 12 cm, diam. 16 cm, 238 kr. A Simple Mess. Lysestage i messing, Gloria, h 41 x b 44 x d 7,5 cm, 975 kr. Stilleben.  
 

 

Læs også