https://imgix.femina.dk/media/article/1407-cool-grafik_prim.jpg
Stil

DIY: Cool grafik du selv kan lave

13. februar 2014
af Wottkjær og Kattrup
Grib papir og saks, og leg med former, farver, mønstre og strukturer. Meget mere skal der faktisk ikke til for at skabe de skønneste dekorationer til væggen. Og fælles for alle værkerne på de følgende sider er, at de kan laves på en eftermiddag … og helt uden forkundskaber!

Gavepapir, tapet, masking-tape, smukke kort, udklip fra magasiner, bånd, bogstaver, maling og hvad du ellers måtte have i dine gemmer af skønne materialer, kan alt sammen bruges i den kreative proces.

DU kanikke undvære God saks Limpistol Fine rammer (det er dem, der sætter prikken over i’et) I galleriet får du idéer til disse 6 smukke grafiske værker Papirpatchwork Sort og hvidt er stramt og smukt og tager sig godt ud i de fleste hjem. Her et grafisk patchworkværk skabt af forskelligt tapet og gavepapir klippet ud i kvadrater og klæbet op på lærred. Lag på lag-collage Små niveauforskelle har stor effekt. Er du til et sart og fint udtryk, kan du bygge de smukkeste relieffer op i et ensfarvet udtryk, hvor du blot klæber lag på lag af forskellige former i hvidt op på hvid baggrund og sætte det i en hvid passepartoutramme. Med bløde bånd Bløde bånd falder næsten helt automatisk i smukke buer og kurver, når du lægger dem på et lærred. Mal først lærredet i din yndlingsfarve, og lad det tørre. Lad båndet falde i naturlige buer og folder, men hjælp det lidt på vej, som skrev du skråskrift med en blød pen. Øv dig lidt, til du har håndelaget – og sæt så små klatter lim på båndet, efterhånden som du danner ordene. Trekantsdrama Klip trekanter ud i forskelligt matchende papir og sæt dem sammen på et stykke papir, så de skaber et smukt grafisk mønster. Lad alle trekanter være samme størrelse, så de ligesom byggeklodser frit kan sættes sammen i skæve og sjove formationer. Leg med former og farver Simple former som cirkler og trekanter er taknemmelige og sjove at arbejde med. Her har vi arbejdet med henholdsvis cirkler og trekanter i forskellige farver og størrelser. Skab sammenhæng mellem værkerne ved at tilføje et fælles element, som her, hvor en pink perle går igen i begge billeder. Skriften på væggen Bogstaver er grafiske og dekorative i sig selv. Leg med skrifter og budskaber og skab skønne tableauer med ord og sætninger, der glæder, overrasker eller undrer. Mal et lærred sort, eller brug et stykke sort pap og klip en taleboble i hvidt karton. Udfyld boblen med selvklæbende bogstaver i skumpap, så du får en tre-d-effekt. Alle materialer er fra Panduro Hobby SE OGSÅ: Lav selv de fineste lysestager

Læs også