https://imgix.femina.dk/media/article/qdk_primaer_modeshow.jpg
Stil

Copenhagen Fashion Weeks eneste plus size-show

13. august 2018
af Christina Forsberg
foto: AnnoAnno
Copenhagen Fashion Week 2018 bød på et farverigt show, arrangeret af online-bureauet AnnoAnno, hvor fem plus size-brands viste deres Spring-Summer 2019-kollektioner. Q var selvfølgelig med.

På trods af at lidt over halvdelen af alle danskere hører til i kategorien overvægtige med en BMI over 25, kan man ikke sige, at mode til dette segment har været øverst på dagsordenen – eller skulle vi sige forrest på catwalken – til dette års Copenhagen Fashion Week, der netop er løbet af stablen. Hvilket kan undre, idet et kæmpe (økonomisk lukrativt) marked ligger gemt her: I kølvandet på velsiddende klæder, der tilfredsstiller de kurvede, modebevidste kvinder. Ret skal være ret: Flere plus size-aktører er kommet til, men endnu flere kunne godt bydes velkommen, uden der ville blive overrendt på feltet. Og ganske vist er en plads i show-kalenderen under modeugen lidt af en investering for et brand på alle parametre, men det ville sende et smukt signal til de mange forbrugere af plus size-mode at se de kurvede modeller posere på catwalken i langt højere grad.

Online-konceptet AnnoAnno, som har specialiseret sig i mode og personlig styling til plus size-kvinder, rådede dog bod på det gabende plus size-hul i event-kalenderen og arrangerede et stort modeshow, der blev det eneste for kurvede kvinder under modeugen. Populære plus size-brands fra Danmark og Tyskland, der er leverandører til AnnoAnno, viste Spring/Summer 2019-kollektionerne, der lige var kommet fra tegnebrættet, mens stylisterne fra AnnoAnno sammensatte showet, så de nye styles kunne inspirere mest muligt og frem for alt understrege den enkelte kvindes stil og personlighed og fremhæve de runde former. De viste brands var Studio Untold (Ulla Popken), Adia, Studio og Gozzip, ZOEY samt ONLY Carmakoma.

Læs også: Derfor er det vigtigt, at modeugen viser modeller i forskellige størrelser

Plus size mode er spændende og smukt

Om nogle af tankerne bag showet lyder det fra stylist i AnnoAnno, Christina Donskov:

- Et modeshow handler om trends og fungerer som en slags rettesnor for skønhedsidealet. Når plus size derfor slet ikke er repræsenteret ved Copenhagen Fashion Week, sender det et underliggende signal om, at plus size-kvinder ikke kan være smukke. Det kunne vi ikke være mere uenige i! Derfor har det været helt naturligt for os at stable et ambitiøst modeshow på benene og dermed sætte fokus på, at plus size fashion er inspirerende, spændende og smukt.

Er du i tvivl – så se blot de flotte billeder fra showet her. Og tænk desuden din kommende forårs- og sommergarderobe i klare farver som bl.a. gul, lavendel og grøn. Blomster er stadig hot i modebilledet, og formerne skal vises frem!

https://imgix.femina.dk/mode2.jpg
https://imgix.femina.dk/mode3.jpg
https://imgix.femina.dk/mode8.jpg
https://imgix.femina.dk/mode7.jpg
https://imgix.femina.dk/mode4.jpg
https://imgix.femina.dk/mode9.jpg
https://imgix.femina.dk/mode6.jpg

Se også en lille video fra showet:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2_0.png

Læs også