entré
Stil

Boligstylisten: Her er det sværeste rum at indrette (og sådan gør du det nemmere)

29. juni 2018
af Malene Ørsted
Foto: All Over
Det sværeste rum at indrette i hjemmet er entreen, hvis du spørger boligstylist, Mette B. Seerup. Læs hendes tips til at gøre det lidt lettere.

Kender du rutinen med at smide jakke, taske og sko entreen som det første, når du kommer hjem? Det kan være svært at få entreen til helt at spille praktisk og samtidig gøre den indbydende.

”Entreen er svær at indrette, fordi den har det praktiske element. Der skal være plads til mange jakker, sko, tørklæder og andet. Men det er også det første rum, man møder, når man træder ind i hjemmet,” siger boligstylist Mette B. Seerup og fortsætter:

”Hvis man går lidt op i sit hjem og gerne vil give et godt førstehåndsindtryk, så kan de to ting være svære at kombinere.”

Men der er heldigvis gode råd at hente. Her er Mette B. Seerups 7 bedste tips til at indrette entreen.

1. Sorter dine ting

Det første tip er måske lidt kedeligt. Men det handler simpelthen om at sortere dine ting. Har du ting, du slet ikke bruger, så giv dem videre – men ellers handler det om at undgå et bjerg af jakker ved at pakke vinterjakkerne væk, når det er sommer. Sorter ud i dine ting, så du kun har de ting fremme, som du bruger lige nu.

2. Gem tingene væk

Når tingene er sorteret, er næste tip at gemme dem væk. Gå efter et skab i entreen fremfor en åben skoreol. Her kan du gemme tingene væk, så de ikke giver et rodet indtryk. Det kan være et indbygget skab eller nogle billigere fyrretræsskabe, ex. Ivar fra Ikea, som er dybe nok til sko. Her kan du også sætte ekstra hylder ind, og så er dine ting gemt bag låger.

Dobbelt hattehylde med kanger. Se den her

3. Udnyt rummet

Der er selvfølgelig stor forskel på entreer, og hvis ikke man har plads til et skab, kan man i stedet gå efter nogle mindre skoskabe. Sæt 3-4 af dem på række, så de virker som en hel skænk, hvor man kan stille planter på og hænge nogle billeder over. Har du derimod højt til loftet i entreen, så sæt en hylde op langs loftet, for på den måde at få skabt mere plads i rummet. Det er også en god idé at hænge skabet op, det giver mere luft.

4. Siddeplads og opbevaring i ét

En indbygget bænk er genial i entreen. Her får du både en siddeplads og indbygget opbevaring. Måske kan du finde en, der lige passer til, men ellers kan det godt betale sig at få lavet en, der passer lige nøjagtig til din entre. Der er meget opbevaringsplads at hente.

Skostativ og bænk i et. Se den her

5. Mal skabe i samme farve som væggene

Hvis man vil gøre lidt ud af indretningen i entreen, er et godt tip at male skabene eller knagerækkerne i samme farve som væggene. På den måde kommer de til at se indbyggede ud, og det giver en flot helhed i rummet.

6. Mal en væg i en lys pastelfarve

Når vi er ved malingen, er et andet tip at male en væg i entreen. Selvom det er et praktisk rum, må der gerne komme lidt farve ind i rummet. Pastelfarverne er gode, fordi de er rare, imødekommende og lyse, og derfor passer de godt til entreen.

LÆS OGSÅ: Inspirerende idéer: Sådan pifter du din entré op

7. Pynt op med nogle pæne detaljer

Husk på, det er her, du byder dine gæster velkomne i dit hjem. Selvom det skal være praktisk, kan man godt gøre lidt ud af det. Vælg nogle flotte messingkroge til væggen, pynt rummet med en flot kurv, hvor du også kan have nogle ting, eller hæng en mulepose på knagen, hvor dine handsker kan ligge i. Vælg en flot lampe, billeder og andre pynteting, som man normalt ville bruge i stuen, for at gøre entreen til et rum, man også har lyst til at være i.

Klik dig gennem galleriet her og bliv inspireret til en personlig og indbydende entré

Galleri: Inspiration til entréen

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også