Thomas Rode
Bolig

Thomas Rode og hans kokkelejlighed

10. september 2012
af Mai Knauer og Ulla Johanne Johansson
Foto: Stine Heilmann
Køkkenchef Thomas Rode Andersen og sommelier Thilde Maarbjerg på Michelinrestauranten Kong Hans Kælder har sans for meget mere end mad. Parret har indrettet deres herskabslejlighed med en stilsikker blanding af nostalgisk Matador og futuristisk factory uden at skele til tiden midtimellem.

Tapet i lange baner hos Thomas Rode
Allerede når man kommer ind i herskabslejligheden i København, bliver man mødt i entreen med et tapet af ældre dato, som stammer fra før, Thomas Rode Andersen og Thilde Maarbjerg flyttede ind. Det inspirerede parret til mere tapet i lejligheden. Blandt andet i Thomas Rode og Thilde Maarbjergs's køkken, hvor et stribet tapet sætter stilen.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/c1478f0b8f0b46269447f913742a5d0e.jpg

Bord måtte hejses ind gennem vinduet
I spisestuen hos Thomas Rode står et antikt egetræsbord, der blev hejst fra gaden i kran, ind gennem vinduet, der måtte tages ud for at få bordet ind. Det elegante tapet i spisestuen dækker over et skab skjult i væggen, der rummer service.

Se heleThomas Rodes lejlighed på Madogbolig.dk

5 gode idéer fra Thomas Rode og hans lejlighed
1. Dediker din entré til dine barndomsminder.
2. Få et herskabeligt udtryk med enkelt tapet kombineret med klassiske 'ukendte' møbler, som du kan få til en god pris på auktion.
3. Er der uudnyttede m² i vægge og under trapper, så udnyt pladsen med et indbygget skab.
4. Drop et møbel og gør i stedet plads til et kæmpe træ. Det gør bylejligheder uden have og altan lidt mere imødekommende. Og så gavner det indeklimaet.
5. Bland stilarter og farver, men hold dig til samme farvenuancer. For eksempel støvede

Om Thomas Rode

43-årige Thomas Rode Andersen har i 16 år været køkkenchef på Kong Hans Kælder, der har haft en Michelinstjerne siden 1983. Han har fungeret som leder og mentor for talentfulde kokke som Bo Bech, René Redzepi og Thomas Herman. Thomas Rode Andersen er også kendt fra tv-programmet 4-Stjerners Middag og har for nylig udgivet sin egen biografi 'I kongens Klæ'r'. Han deler både privatliv og arbejdsliv med den 14 år yngre Thilde Maarbjerg, der for otte år siden begyndte som tjenerelev på Kong Hans Kælder. I dag er hun restaurantchef og sommelier på stedet. Thomas Rode har to børn fra et tidligere ægteskab.

Læs også