Therese Grønborg
Bolig

Therese har et hjem fyldt med gør-det-selv-idéer. Og en virkelig overbærende nabo

24. april 2023
Af Lene Hardt Andresen
Foto: Pia Winther
"Jeg vil aldrig vente på, at der kom nogen for at slå et søm i for mig," lyder det fra boligstylist Therese Grønborg.

Spisebordet er dækket af et fint lag støv og beklædt med aviser, hvilket vidner om, at et gør det selv-projekt er under udvikling her i Therese Grønborg Steffensens hjem.

Både stiksav, boremaskine og malerpensel er i brug for at forvandle kedelige MDF-plader til et sofabord med bløde, skylignende former.

– Jeg har virkelig haft en overbærende underbo, siger hun ved tanken om de mange timer, der gennem tiden er blevet savet, boret, malet eller syet i lejligheden i Lyngby.

Under støvlaget gemmer sig en indretningsstil, der er både rolig og sprudlende på samme tid. De sandfarvede vægge fungerer som et blankt lærred for de mange kulørte detaljer, der slår sig løs på interiøret.

Boligindretning

Røde og pastelblå strejf spiller op imod hinanden, mens den nyeste forelskelse – ærtegrøn – forsigtigt får sin plads i hjemmet. Således gav Therese for nylig hylden i køkkenet et moderne tvist, der skaber blikfang i det ellers neutrale rum.

– Jeg kan mærke, at jeg hele tiden vil have listet flere farver ind på den ene eller den anden måde, for man bliver altså bare glad af at kigge på dem. Og så synes jeg, at det er sjovt, hvordan de fuldstændig kan ændre udtrykket i et rum, siger hun.

https://imgix.femina.dk/2023-04-18/3.jpg
Den røde gardinstang er et DIY-projekt, der sætter prikken over i’et og binder indretningen sammen med stellet på Wienerstolen og striberne på lampen fra Established & Sons. Den blå stol er fra Hay, og vægkunsten er af Caia Leifsdotter.

Krævende DIY

Den kreative hjerne arbejder på højtryk, når Therese skal indrette, opfinde og skabe sit hjem, der er i konstant forandring. Hun sætter pris på at købe design i god kvalitet, men er heller ikke bleg for at gøre et kup.

– Jeg er nok lidt en krejler og kan godt lide at finde et eller andet cheap alternativ, siger hun.

Hun upcycler gerne møbler, og fletstolen ved spisebordet er blot én af de ting i hjemmet, som har fået nyt liv efter en gang sandpapir og lidt maling. Samtidig holder hun også af at bygge ting fra bunden, og sofabordet er et godt eksempel på netop det.

Hvem og hvad?

Therese Grønborg Steffensen, 32 år.

Uddannet brand designer ved KEA og er til daglig journalist og stylist på Femina, Isabellas og SØNDAG.

Toværelses lejlighed på 54 m² i Lyngby.

Therese havde nemlig set et bord med svungne former og tænkt, at hun sagtens kunne gøre det selv. Armeret med YouTube-videoer og en god portion tålmodighed kastede hun sig hovedkulds ud i projektet.

– Jeg er jo ikke snedker, så jeg prøver mig bare frem. Det ene ben på sofabordet er også blevet lidt skævt, men så har jeg savet en malerpind til og klistret den under benet. Det er måske ikke så pænt, hvis du går det efter i sømmene, men det fungerer i dagligdagen, siger hun.

Vil selv, kan selv

Der hersker ingen tvivl om, at Therese ikke er bange for at give sig i kast med projekter, hvor hun kan få lov til at bruge sine hænder, og hun klarer hellere tingene selv end at bede andre om hjælp til det.

– Jeg ville aldrig vente på, at der kom nogen for at slå et søm i for mig. Jeg prøver hellere selv, og når jeg så står og jonglerer med en eller anden lampe og tænker, at jeg måske lige skulle have haft en ekstra hånd, ringer jeg efter min mor. Men jeg vil allerhelst selv, fordi der er en eller anden total succes ved at kunne sige “yes man, I did it!”, siger hun.

Boligindretning
Ivar-skabet fra Ikea er malet i samme farve som væggen for at skabe et helstøbt udtryk. Lysestagen er af den franske keramiker Jean Roger, mens den siddende kvinde er lavet af Thereses mor. Vasen er fra Iittala.

Indimellem sker det dog, at projekterne ikke lever op til forventningerne og forestillingen inde i hovedet. Når det er tilfældet, ender det gemt væk i en pose eller skabet, indtil det efter en rum tid igen bliver listet ud fra sit gemmested.

– Hvis jeg stadig ikke er tilfreds med det, skal det ikke op – det er hundrede procent sikkert. Enten laver jeg det om, og ellers giver jeg det til nogen, der er mere begejstrede for det, end jeg selv er, siger hun.

Sofabordet er imidlertid ikke havnet i favnen på andre og får indtil videre lov til at blive på sin plads i stuen – med skæve ben, hjemmegjorte detaljer og en god portion personlighed.

Boligindretning
Miks forskellige former for stel og glas, når du dækker op til sommerens hyggelige stunder. Skålen er fra Finders Keepers, glas fra Stilleben og kande fra Oyoy.
Boligindretning
Et farvesplash kan pifte ethvert køkken op og tilføre det nyt liv. Her i Thereses nye yndlingsfarve, ærtegrøn, som giver køkkenet et moderne tvist på en nem måde.
Boligindretning
Gå i genbrugsbutikken efter gamle duge, hvis du ikke selv er ferm med fingrene og kan brodere din egen. Dugen her er lavet af Thereses oldemor, og glasset er fra Kodanska. Puderne fra Elvang og Ferm Living.

Tre tips til stilen

Med lidt maling kan du komme langt. Forvandl en stol, så den får et moderne udtryk eller fremhæv særlige detaljer med et farvesplash.

Ved at holde væggene i neutrale nuancer får de mere vilde farver plads til at larme, uden at det tager overhånd.

Tag rundsaven frem og lav dine egne møbler, som giver hjemmet personlige detaljer. Hvis det lyder uoverkommeligt, kan du altid starte på begynderniveau med Ikea-hacks.

Boligindretning
Belysning er vigtigt – også på altanen. Noget så simpelt som en enkel lyskæde med store pærer sørger for, at I stadig kan se hinanden, når mørket falder på. Lyskæden er fra Sirius, læhegnet er købt billigt i et byggemarked og stolen er et genbrugsfund. Det stribede gulvtæppe er fra Oyoy.
Boligindretning
Det er ofte væggene, der får en tur med malerpenslen, når hjemmet trænger til fornyelse. Ved også at udsmykke loftet får rummet et ekstra element af wow-effekt. Tapetet er af Helene Blanche fra Tapet-Cafe, sengetøjet er fra Normann Copenhagen, og loftslampen er fra Kurvemageren.
Boligindretning
En lang liste, som Therese fandt hjemme ved sine forældre, blev omdannet til en knagerække og fungerer nu som fast plads til taskerne og morgenkåben. Kurvestolen er købt brugt, puden er fra Urban Outfitters, og spejlene er fra Ikea.

Artiklen blev første gang udgivet i femina uge 16, 2023.

Læs også