Bolig

Stilren og lys penthouse-lejlighed

af Christina Kattrup 1. april 2011
Foto: Mette Wotkjær
Lyset strømmer ind fra alle sider, udsigten er fænomenal, linjerne rene, og alting er spritnyt i den lækre penthouse-lejlighed i København

Hvem? Mette, 34 år, webredaktør, og kæresten Kasper, 32 år.Hvad? 100 m2 penthouselejlighed på 6. sal.Hvor? Islands Brygge, København.

Stilren og lys penthouse-lejlighed

Spisebordet fra Hay har fået selskab af Poul Kjærholms læderstole PK9. Bordets stramme linjer står i flot kontrast til læderstolenes organiske tulipanform, mens det børstede stålstel, som går igen på både bord og stole, giver god sammenhæng. Pendlerne hedder Mhy og er fra Muuto. Lysestagen er Mogens Lassens legendariske Kubus-stage. Oliemaleriet er af Louise Gantzel.
Mette og Kasper har skabt et retrohjørne i stuen med en gammel Wegner-stol og Pantons farverige Flower Pot-lamper. Bordet er fra Urban Living. Plakaten er af Simon Evans og fra Louisiana. TIP: Sæt dine plakater op på tykt skumpap – det er billigere end glas og ramme.
Også fra sofakrogen er der udsigt over vandet. Sofaen er fra Bolia.
Der er lavet glasdør ud til entreen, så man også der kan få glæde af dagslyset.
Mette har blødt de klassiske Montana-reoler op med en sjov, knald orangelampe fra Habitat i Barcelona og en Ditte Fischer-kande. Fyrfadsstagerne er fra Oi Soi Oi.
I den ene ende af stuen har Mette og Kasper lavet en arbejdsplads. For at skærme mindst muligt af for vinduerne har de nøjedes med at sætte en sortmalet bordplade op direkte på væggen. Den svævende bordplade giver et let og luftigt udtryk, der passer godt ind i arkitekturen. Stolen er Eames’ skalstol, og bordlampen er Pantons Pantella. Opbevaringskasserne er fra House Doctor.
I soveværelset har Mette sat sine tydelige spor. Et udvalg af dametasker på overdimensionerede knager fra Muuto udgør vægdekorationen Sengetæppet er fra Kenzo.
Smukke vaser fra Annemette Kissow og en klassisk Lyngbyvase pynter på det lyseblå Don’t leave me-bord fra Hay.
Disken mellem køkken og stue bliver flittigt brugt. Barstolene er fra Hay. Den smalle sorte reol, der egentlig mest af alt egner sig til magasiner og aviser, har Kasper selv lavet.
Det store åbne køkken udgør sammen med dagligstuen hjertet af lejligheden. Kasper købte lejligheden som projektsalg, dvs. inden den var opført, og kunne derfor selv vælge køkken. Valget faldt på et hvidt HTH-køkken med brede skuffeelementer og en stor, nærmest usynlig skabsvæg. Barstolene fra Hay spiller fint sammen med den stramme arkitektur og bliver flittigt brugt. Mettes næste køb bliver nok Cecilie Manz’ Carravagio-pendler fra Lightyears, som skal erstatte pendlerne fra Design by Frandsen.