Bolig

Newyorker-lejlighed på dansk

af Wotkjær og Kattrup 28. februar 2012
Indretningen er skandinavisk, fløjdørene herskabelige og lofterne prydet med stuk. Men med åbne rum og rå skorsten er det ikke mindst newyorkerstemning, der hersker i Louise Wichmanns lejlighed. Og det var netop den kontrast, hun faldt for ... også selv om rumfordelingen ikke ligefrem var skabt til at huse en mor og tre teenagere.

Hvem? Louise Wichmann, selvstændig. Børnene Sofie, Ida og Lukas på hhv. 12, 14 og 15 år.Hvad? Højloftet lejlighed på 165 m² med herskabelige træk og newyorker-stemning.Hvor? Nord for København.

Newyorker-lejlighed på dansk

I køkken-alrummet er der indrettet spisekrog, og her spiser familien til daglig. Det er holdt i hvidt, hvilket står i flot kontrast til skorstenen i rå mursten. Bord fra Kartell, stole fra Paustian og lamper fra Louis Poulsen.
Den fritstående skorsten dominerer i det åbne køkken-alrum, hvor både køkken-elementer og spise-arrangement er holdt i hvidt, stramt design, så ingen af delene konkurrerer med skorstenen. Køkken fra Boffi, spisebord fra Kartell og Eamesstole fra Paustian.
Klassiske møbler går aldrig rigtig af mode. Både sofa, sofabord og læderstole har fulgt Louise i mange år, og de er stadig lige up to date. For nylig har de fået selskab af Acapulcostolen fra Ok Design – den passer godt til møblementet, samtidig med at den giver lidt kant. Sofa og læderstole fra Flexform. Sofabord, der kan trækkes ud fra Polyform. Puderne er betrukket med stribet stof fra Fanny Aronsen.
Det fantastiske kig fra den sidste ensuitestue gennem hele lejligheden, hvor mange døre og vægge har måttet lade livet til fordel for et åbent og luftigt miljø med en snert af New York. Det er i høj grad den rå skorsten i køkken-alrummet, der sætter stemningen.
Den kombinerede seng og sofa er designet specielt til karnappen,og puderne er betrukket med Paul Smith-stof fra Kvadrat. Den geniale løsning gør, at stuen kan have masser af funktioner i dagtimerne uden på nogen måde at afsløre, at den er soveværelse om natten.
Klassiske møbler og åbne rum er smukt, men skaber ikke nødvendigvis personlighed. Tingene må ikke blive for pæne, mener Louise, der har skabt personlighed og kant i lejligheden med bl.a. original kunst på væggene, opslagstavler og sættekasser, der kan rumme alt fra fine fund over invitationer og udklip til børnenes egne kreationer.
Lejligheden var indflytningsklar, da Louise overtog den, med masser af detaljer, som stilmæssigt var lige efter hendes smag – f.eks. Morsøebrændeovnen og fliserne på gulvet. Acapulcostolen fra Ok Design er Louises seneste køb.
Louise er ikke til alt for meget nips, men foretrækker enkle ting med et godt formsprog. En enkelt stage, skulptur eller vase hist og pist har meget mere effekt, når den ikke drukner i en masse ligegyldige pyntegenstande.
Den miderste af de tre ensuitestuer fungerer også som soveværelse, og her står spisebordet. Det lange bord fra Hay fungerer som arbejdsplads i hverdagen, men tages også i brug, når familien har middagsgæster. Stolene er hvide Eames-stole med træben. Lampen er fra Moooi, og kelimtæppet er købt på CarpetVista.
Sættekasse i transparent plast fra Hay.
Magasinholder fra Contrast.