https://imgix.femina.dk/media/article/primaer-loppefund.jpg
Bolig

Loppefund i Kirstens minihus

6. september 2017
Af Lene K, redigeret af Britt Endicott
foto: Lene K
Loppefund er kodeordet til Kirsten Blochs hyggelige indretningsstil i det lille hus i udkanten af Vordingborg.

HER BOR:

Kirsten Bloch.

BOLIG:

Lille hus i udkanten af Vordingborg.

AREAL:

63 kvm.

I udkanten af Vordingborg ligger Kirsten Blochs lille hus på kun 63 kvadratmeter indrettet primært med skønne gamle loppefund. Huset er et af 10 ens huse, som i sin tid var beboet af de folk, der byggede Storstrømsbroen i 1930’erne. Kvarteret ligger tæt på både skov og strand, og Kirsten er født og opvokset der. Hun flyttede tilbage efter en skilsmisse og efter at have boet i en årrække på Møn.

– Jeg har altid elsket min barndoms kvarter og ønsket at flytte tilbage. Så jeg var lykkelig, da jeg fandt mit lille hus her midt i det kvarter, hvor jeg er født og opvokset, og hvor hele mit netværk stadig er, fortæller Kirsten.

– Huset er virkelig godt indrettet, og man mærker ikke, at det kun er på 63 kvadratmeter. Her er ikke spildt plads på fordelingsgange, og der er en god tør kælder, hvor jeg kan opbevare alle mine skønne loppefund, mens jeg istandsætter dem, fortæller Kirsten, der allerede som barn foretrak genbrug og gamle ting.

Grå klæder loppefund

– Jeg har istandsat både cykler og møbler, så længe jeg kan huske. Og som voksen bredte min interesse sig til, at min tidligere mand og jeg købte ejendomme på tvangsauktioner, som vi istandsatte og videresolgte. Mine forældre sagde, at de fik grå hår af bekymringer over, hvad jeg nu kunne finde på at købe, siger Kirsten.

– Jeg tænker tit på, hvad det koster at producere nye møbler i halvdårlig kvalitet, som blot holder et par år. F.eks. er min kommode 100 år gammel og holder endnu – jeg tvivler på, at en ny kommode kan holde til det samme som den, siger Kirsten, som dog køber nyt, når det drejer sig om madrasser og polstrede møbler.

Kirsten har indrettet sit hus i en rolig farveholdning, så selv om pladsen er begrænset, virker hjemmet ikke overfyldt. Især grå toner går igen, for de klæder de gamle sager godt. Og hun har fået en smuk træterrasse og en ny terrassedør ved soveværelsesvinduet. Så nu kan hun nyde solen og udsigten over den skønne have hver morgen.

Boligreportage: Loppefund i Kirstens minihus

Læs også