Boligreportage Mia Skibby
Bolig

Kom med indenfor: Strømlinet hus med masser af træ, sjæl og charme

26. september 2019
af Camilla Skøtt & MetteMaje Skøtt/A Little Story
Mia har indrettet sit og familiens 13 år gamle strømlinede hus i Grenå med møbler af træ og ting samlet igennem årene. Sådan bløder hun de stramme linjer op og giver huset sjæl.
HER BOR: Mia Skibby, 44 år, hendes mand Martin, 45 år, og parrets døtre Tilde på 13 og Signe på 10 år. Mia og Martin er begge undervisere. BOLIG: Hus fra 2006 i Grenå. AREAL: 160 m2.
Da Mia og Martin flyttede ind i huset i udkanten af Mias hjemby Grenå, var det for at få plads og natur omkring sig, men uden at der fulgte en masse vedligeholdelse med. – Dengang boede vi i et gammelt hus, og der var hele tiden noget, der skulle laves. Så vi besluttede at bygge selv. Og vi var så heldige at få ønskegrunden. Her er kig til markerne og langt mellem naboerne, fortæller Mia. Huset stod færdigt for 13 år siden, og Mia er lige så glad for det nu som dengang. Og det er nemt at forstå, hvorfor familien trives i huset. Her er lyst og enormt højt til loftet, hele fire meter i stuen og køkken-alrummet. De fleste møbler er af naturtræ, og det giver en varm og hyggelig atmosfære. – Vi skiftede en del af vores interiør ud, da vi flyttede. Før boede vi med moderne stramt design, fordi det gamle hus havde indbygget charme. I det nye hus blev stilen for kold, så her har vi mange gamle ting for at give huset sjæl, siger Mia, som ikke følger en bestemt stil, men i stedet prøver at skabe en god stemning. – Som årene går, betyder mine ting mere og mere for mig. Jeg er især enormt glad for de ting, jeg har fået i gave fra folk, som står mig nær, fortæller Mia.
Mia er ikke samler, men der har alligevel sneget sig en masse keramik ind i hjemmet. – Håndlavet keramik er sjovt, fordi tingene er unikke. Køber du otte krus, er der aldrig to, der er ens, og det gør dem utrolig spændende at se på. Det er på mange måder som mennesker: Vi ligner hinanden, men er utrolig forskellige, og det er de forskelligheder og nuancer, som gør os interessante, siger Mia. LÆS OGSÅ: Her er naturen nærmeste nabo KOM MED INDENFOR I DET STORE HUS I GALLERIET HERUNDER
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også