boligreportage Mia Runtiz
Bolig

Kom indenfor: Mia har indrettet sig med kulørte ting fra hele verden

3. september 2019
af Susanne Diekema
Foto: Henrik Bjerg
Mia har indrettet sin lejlighed på landet ved Ry med smukke kulørte ting og tekstiler fra alverdens lande – og hun henter dem selv. Kom med indenfor i Mias smukke lejlighed.
HER BOR: Mia Rünitz, uddannet pædagog og ejer af butik Chola i Ry, og hendes to børn Sally på 8 og Orla på 12 år. BOLIG: Lejlighed på landet uden for Ry i et tidligere kollektiv med fælles have, sø og køkkenhave. AREAL: Cirka 130 m².
Mia Rünitz er vild med at rejse – og med at indrette. Hendes hjem er fyldt med fund fra Bolivia og fra mange andre rejsemål som Portugal og Marokko. Senest er en knaldrød og sort tyr havnet i hendes soveværelse – et flot karnevalskostume fra Bolivia. – Jeg ejer faktisk ikke meget af værdi. Jo, med værdi for mig, men ikke noget dyrt, fortæller Mia. Mia bor sammen med sine to børn på en gammel gård i Boes lidt uden for Ry. Gården er et tidligere kollektiv, der er inddelt i tre store lejligheder, og beboerne deler den fælles have med egen sø og stor grøntsagshave. LÆS OGSÅ: Her er naturen den nærmeste nabo Mia har gjort sin passion for eksotiske lande, farver og tekstiler til sin levevej. Efter at have boet nogle år i Bolivia, hvor hun blandt andet drev hotel, café og en butik med kunsthåndværk, importerer hun nu tæpper og håndstrikkede og håndlavede ting til Danmark til sin butik Chola i Ry. – Jeg er vild med små børnemøbler og rå, lidt skramlede skabe, kister og fade. De griner ad mig i Bolivia, for de fleste ting er noget klamphuggeri og ser billige ud. Men jeg kan slet ikke stå for dem, siger Mia. Mia indretter lejligheden i samråd med sine to børn, Orla og Sally. De har en aftale om, at alt skal kunne bruges og ikke bare se pænt ud. Den lysegule sofa blev købt på den betingelse,

KOM MED INDENFOR I MIAS SMUKKE LEJLIGHED I GALLERIET HERUNDER

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også