boligreportage pernille brandt
Bolig

Klassisk jul med humor

14. december 2018
af Lene Samsø
Pernille Brandt bor til daglig med kunst og klassiske møbler i sin smukke, gamle lejlighed. Men til jul skruer hun op for både farver og humor, når hele samlingen af finurlig, kulørt julepynt kommer op af kasserne og bryder med den klassiske stil.
HER BOR: Pernille Brandt, 53 år, arbejder på CBS. Hun bor sammen med Johs Kristensen, der arbejder i Københavns Politi. BOLIG: Andelslejlighed i en ejendom fra 1890’erne med stuk og høje paneler på Nørrebro i København. AREAL: 172 kvm.
Over den smukke gamle dør ind til Pernille Brandts lejlighed sidder en lille udskåren engel og tager imod. Det gør den hele året rundt – men til jul understreger den hyggen, som venter indenfor i herskabslejligheden. Her er indretningen helt klassisk med enkle møbler, der virker harmoniske sammen, selv om de er fra forskellige tidsaldre. – Vi holder af at blande det hele lidt, så alt ikke er fra en bestemt epoke. Alle smukke ting er velkomne og klæder som regel hinanden – og alle ting har hver sin historie og er her af en grund, fortæller Pernille, som samtidig synes, at den perfekte julepyntning, hvor alt matcher, nemt kan blive kedelig. – Der skal være noget "skævt", som skærper opmærksomheden, og som man kan undre sig over, mener hun. Og det er der i hendes stuer. Tre glasklokker er fyldt til randen med glaskugler i rød, blå, sølv og lilla. I vinduet står et par kulørte julekrybber fra Polen, håndlavet af slikpapir, og på en stor gren i en gulvvase har hun hængt et virvar af pynt af form som fugle, frøer, grise og andre dyr. – Så det er altså blevet de to stilarter, der mødes hos os i julen – det meget fjollede og det meget stilrene, siger Pernille.
Hendes mange julekugler må endelig ikke være farvekoordinerede eller i almindelig god smag, smiler Pernille, der dog ikke pynter med alle kuglerne samtidig hver eneste jul. I en årrække var kuglerne den eneste julepynt, Pernille ejede, indtil hun arvede sin mormors sirlige samling af Georg Jensen-julepynt. Samlemanien er åbenbart en familiesvaghed. For mormors samling bestod af alt fra lysholdere, uroer, julepynt som snekrystaller, lanterner og klokker foruden dørkranse, topstjerner og lysestager. Først fandt Pernille pynten lidt for nydelig, men nu er den kommet frem af gemmerne og blander sig med hendes egen kulørte samling. LÆS OGSÅ: Nostalgisk jul på landet KOM MED INDENFOR I PERNILLES LEJLIGHED I GALLERIET HERUNDER
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også