Bolig

Indret med kunst

af Wotkjær & Kattrup 16. april 2012
At hænge kunst op behøver ikke nødvendigvis at betyde, at man har to værker ophængt symmetrisk over sofaen. Tænk kreativt, for ofte er det ophængningen, indramningen eller placeringen, der virkelig får kunsten til at træde i karakter.

Indret med kunst

Billeder må aldrig hænge og svæve oppe under loftet, lyder den uskrevne regel om ophæng. Men begynder man nedefra og bygger opad bliver effekten flot. Det vigtigste er, at værkerne har visuel kontakt med møblerne.
Kombinationen af bøger, kunst og andre fine ting er både praktisk og et flot blikfang.
Giv dine kunstværker ekstra kant med atypiske sammenstillinger og ophæng, der ikke altid behøver at blive placeret ”midtfor”. Som her hvor det store maleri hænger forskudt for sofaen, så der også er blevet plads til en klassisk bogkasse fyldt med en god blanding af familiens skulptursamling, børnenes tegninger og fine fund.
Miks kunstgenstande med brugsgenstande, for eksempel i køkkenet, hvor balancen nogle gange er hårfin.
Kig dig omkring i dit hjem og gå på jagt efter vægflader, du måske ikke lige havde opdaget, men som egentlig fortjener lidt opmærksomhed. For eksempel som her over trappen. Det er en væg, man faktisk lægger mærke til, hver gang man tager trappen ned.
Ingen plads er for lidt værd til smuk kunst. Selv i entreen kan det skabe gode oplevelser.
Er du så heldig at have indbyggede hylder i væggen, er det en oplagt ramme for dine skulpturer. Mal evt. en baggrundsfarve bagest i reolen/hylden som blikfang.
Det er tilladt at blande og mikse både stilarter, kunstarter, tidsaldre og rammer for den sags skyld. Lav en personlig kunstvæg med alt fra grafik og linoleumstryk over børnetegninger og indrammede postkort til gamle fotos og minilærreder hængt op uden smålig skelen til størrelse, farve eller til, hvorvidt rammerne flugter eller ej.