Bolig

Idéer til grønne hyggehjørner

Tekst og 11. marts 2017
foto af Lene Nissen, redigeret af Britt Endicott
Grønne hyggehjørner indenfor giver en dejlig stemning af forår og sommer året rundt. Og med puder, planter og gode stole er det nemt at indrette et afslappende hjørne, så det føles som at sidde udenfor.

Du kan sagtens skabe den gode stemning af at sidde udenfor, selv om du hverken har terrasse, have eller altan – eller det bare er for koldt til at sætte sig udenfor. Vi viser planter, puder og møbler til afslappende grønne hyggekroge.

Hent inspiration til dit eget hyggehjørne ved at klikke igennem galleriet herunder.

Idéer til grønne hyggehjørner

Indret en behagelig plads i drivhuset eller ved at vindue. Vælg en god stol og sæt blomster, puder og tæpper i brændte nuancer til. Stil et lille rullebord ved siden af med plads til flere planter, kaffe og en lille lampe – gerne en lampe uden ledning, som du kan tage med ind og ud om sommeren. Hylderne i dette bord har perforeret bund, så vandet kan løbe fra planterne. Bord fra Ikea, stol fra Trævarefabrikernes Udsalg og lampe fra Lampefeber.

Stil små borde tæt sammen i dit grønne hyggehjørne. Og stil en blanding af høje og lave planter på og omkring dem for et frodigt look. Gå efter planter med blade i forskellige former og farver for variation. Og læg blandede kludetæpper i lyse farver lag på lag på gulvet for at understrege den afslappede sommerlige stemning. Bordet med flere bordplader er fra BoConcept. 

Kurve- og fletmøbler er perfekte til at skabe både sommerhusstil og tropestemning. Og der er ikke noget bedre end at sidde og gynge, mens man læser en god bog. Her har vi indrettet et drivhus med en hængestol i rattan og stillet masser af blomster i krukker omkring den – så er det næsten som at sidde ude i haven. Stolen er fra Sika Design. 

Hæng planter på væggen i køkkenet for et frodigt look. Så er det nemt at drømme sig væk til sol, sommer og ferie, mens du laver mad. Her har vi sat pyntechiliplanter i hæklede opbevaringslommer. Lommerne er egentlig beregnet til badeværelset, så vi forede dem med plastic først. De er fra Ikea.

Fyld en bænk i drivhuset, på altanen eller i haven med puder frem for havehynder. Du sidder bedre og blødere på rigtige puder. Med et tæppe eller to kan du samtidig holde varmen og nyde de første solstråler om foråret og de lange lyse aftner om sommeren. Bænken er fra Skovshoved Møbelfabrik, og pudebetrækkene er fra Casatina og Ikea.