Boligreportage: HJemme hos Erann DD
Bolig

Hjemme hos Erann DD: Kærlighed til musik og mad

11. marts 2020
af Katrine Kaul
foto: Katrine Rohrberg
Musiker og sanger Erann Drori og hans kone Lizette kaster sig gerne ud i nye projekter såsom at flytte hele familien til Ibiza og hjem igen, åbne en café og bygge huset om. Deres passion for musik, madlavning og andre mennesker er med hele vejen.
Hvem: Erann David Drori, musiker, sanger og indehaver af caféen Hyggeriet, Eranns kone Lizette Drori Mikkelsen, tidligere model, fotograf og indehaver af MY Magazine og Hyggeriet, og børnene Samuel, Ella og Lea. Hvad: Hus fra 1880. Oprindeligt blev det bygget til byens borgmester. Hvor: Vedbæk nord for København.

I 2012 pakkede musiker og sanger Erann Drori og hans kone Lizette Drori Mikkelsen hele familien på fem sammen og flyttede til Ibiza. Oprindeligt skulle de have boet der i tre år, men efter et år savnede børnene deres venner og familie for meget, så familien vendte hjem igen.

– Selv om vi kun boede på Ibiza i et år, blev det alligevel en øjenåbner for børnene, der havde godt af at se, at verden ikke kun bestod af Vedbæk, og de kom hjem med et andet udsyn, fortæller Lizette.

Huset måtte de dog vente på, for det var lejet ud i tre år til en anden familie. Da familien Drori endelig kunne flytte ind igen, var det med fornyet energi og idéer til at skabe en ny og opdateret ramme for familien i huset, der oprindeligt blev bygget til byens borgmester i 1880.

– Da vi kom hjem, så vi med nye øjne på huset. Vi havde altid drømt om et stort åbent køkken, og vi begyndte faktisk med det samme at banke vægge ned, fortæller Lizette.

Plads til kæmpekomfuret

Familien Drori elsker at lave mad, så køkkenet blev prioriteret højt. Det står nu i åben forbindelse med spisestuen, og alle parrets køkkensager har fået god plads, som for eksempel Eranns store J. Corradi komfur, der tidligere havde været mast inde i et lille køkken. Lizette tog selv til Italien for at udvælge den store marmorplade, der nu fungerer som bordplade. Det moderne udtryk får modspil af det rustikke spisebord og bænken af råt og knudret træ.

– Vores spisebord og bænk har vi bragt med hjem fra Ibiza, og det er skåret ud af dragetræ og oliventræ. Vi er en stor familie, og ting skal kunne tåle at blive brugt. Og vi elsker at blande det gamle og rustikke med det stilrene og moderne, fortæller Lizette, der er glad for at omgive sig med ting, der fortæller noget om familiens historie.

LÆS OGSÅ: Hjemme hos designer Karen Simonsen

Eranns drømmecafé

Erann og Lizettes projekt hus er færdigt, men de kaster sig stadig ud i nye spændende eventyr. Senest har de åbnet caféen Hyggeriet på Vedbæk Station. Her forenes deres passion for både madlavning og andre mennesker. Kaffen er den helt særlige white coffee, som man drikker i Yemen, hvor Erann og hans familie stammer fra.

– Det har altid været Eranns drøm at åbne en hyggelig café, hvor han kunne sælge white coffee, fortæller Lizette, der slet ikke drak kaffe, da de to mødte hinanden for snart 18 år siden.

– Erann er jo vokset op med white coffee, har altid serveret den og præsenterede den for mig, da vi mødte hinanden. Og så har jeg faktisk været kaffedrikker siden, smiler Lizette.

I caféen serverer parret også et rustikt rugbrød bagt på en 200 år gammel surdej, der stammer fra en god ven i området, der hedder Frank. Efter sigende fik han den af den gamle cykelhandler i Vedbæk, der vistnok havde fået den fra Nordjylland. Gode, personlige historier er der mange af både i Erann og Lizettes hjem og café.

Se parrets skønne bolig her:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også