boligreportage Sigrid Høst
Bolig

Her pyntes op med ting fra haven

20. december 2018
af Iben & Niels Ahlberg
Da Sigrid og hendes familie flyttede ind på gården på Sydsjælland, ventede der dem en overraskelse. Hele laden var fuld af gamle møbler, som efter lidt kærlig omsorg nu har fået lov til at komme ind i varmen sammen med julepynt hentet direkte i haven.
HER BOR: Sigrid Albrecht Høst, talepædagog, sprogpsykolog og fotograf, og Kristian Albrecht Kirk, selvstændig, sammen med børnene Gustav på 7 år og Anna på 3 år. BOLIG: Halvdelen af en bondegård bygget i 1928 på Sydsjælland. AREAL: Ca. 140 kvm.
Sigrid og Kristian opfyldte for nogle år siden deres drøm om at flytte på landet og købte den ene halvdel af en gammel bondegård ved Næstved på Sydsjælland. Der var nok at tage fat på, for alt skulle renoveres. På et tidspunkt havde familien hverken tag eller gulve, men "åbent hus" fra kælder til himmel. Hverken Sigrid eller Kristian havde håndværksmæssige forudsætninger, men heldigvis synes de begge, at det er sjovt at lære noget nyt. Da familien overtog huset, fulgte en stor del af den tidligere ejers skatkammer med. Laden var fyldt med ting, som Sigrid og Kristian kunne gå på opdagelse i. Her fandt de så mange gode møbler, at de har indrettet det meste af deres hjem med de gamle sager efter at have repareret, renset og malet dem. – Det giver en særlig lykkefølelse at bo med ting, der har en fælles historie med huset, siger Sigrid, som er lykkelig for, at familien flyttede på landet.
– En stor del af glæden ved at bo ude på landet er, at vi kan følge naturens gang, fortæller hun, der ikke kan forestille sig at skulle undvære duften af den regnvåde jord, når det bliver efterår, eller den første frost, der for hende også er det første tegn på, at julen nærmer sig. I november begynder hun så småt at pynte op udenfor med levende lys i lanterner, med grangrene – og med en overflod af æbler fra efterårets høst til de vilde fugle. Når hun sammen med børnene pynter op i stuerne første søndag i advent, henter de primært pynten i haven. Gran og tørrede blomsterhoveder fra havens hortensiabuske. Kogler og frøstande, som de sætter sammen med julekugler i søde små opstillinger. Kanelstænger og nelliker sørger for en hyggelig duft af jul, og hassel- og valnødder – også fra haven – frister i store skåle. Og så tænder familien ekstra mange stearinlys, for det er den mest effektive hyggeskaber. LÆS OGSÅ: Nostalgisk jul på landet KOM MED INDENFOR PÅ SIGRIDS GAMLE BONDEGÅRD I GALLERIET HERUNDER
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også