forny boligen
Bolig

Forny boligen med små detaljer

Af Britt Endicott 12. juli 2017
foto: pr
Vil du forny boligen uden at skifte møblerne ud og tømme bankkontoen? Så kan du heldigvis nøjes med søde detaljer i blågrønne nuancer.

Blågrøn og turkis er gode farver, hvis du vil forny boligen og få lidt kant og kontrast i dit hjem. Det er farver, der passer til næsten alt, både naturfarvede møbler, en sort-hvid indretning og stuen med mange grå nuancer. Nuancerne lyser meget op, så de er perfekte at bruge som små detaljer, der ikke overtager hele billedet.

Forny boligen

Der skal ikke så meget til, f.eks. kan du få lidt farve ind i stuen ved at stille en dekorativ bakke på spise- eller sofabordet, og sætte fyrfadsstager og et par vaser i blågrønne nuancer med blomster på en. Det er supernemt – også at skifte ud igen.

Klik igennem galleriet herunder for at få flere nemme idéer med blågrønne detaljer.

 

Forny boligen med små detaljer

Blågrønne nuancer ser flotte og friske ud til råt træ, eksempelvis et spisebord som dette. Her er der dækket op med lutter blågrønne tallerkner og servietter, men mindre kan også gøre det. F.eks. giver en stor buket eukalyptus også et fint modspil til det rå træ. Alt er fra Le Creuset. 

Nye puder er stadig den nemmeste måde at pifte indretningen op på. Miks gerne kolde og varme farver som her, hvor turkise puder er blandet med puder i nuancer af terrakotta. Puderne er fra Broste.

Hvis du samler en hel gruppe forskellige vaser, bliver de en dekoration i sig selv, og du behøver næsten ingen blomster. Her har vi fyldt et lille bord med vaser i forskellige højder og materialer – stentøj og glas – men kun i to farver, så indtrykket alligevel bliver roligt. Alt er fra Bloomingville.

Blålige nuancer giver et smuk modspil til lyst træ og kurveflet og lyser flot op imellem de naturlige nuancer, så de ikke virker for kedelige. Her ligger en stabel blandede blå håndklæder klar til, at turen går til stranden. Alt er fra Madam Stoltz. 

Det tager ikke alverdens tid at tapetsere en enkelt væg – og det giver masser af personlighed til et rum, f.eks. et lille gæstetoilet eller en entré. Lyse blålige farver er et godt valg, da de ikke får rummet til at virke mørkere men tværtimod lyser op. Tapetet er fra Mandrup Poulsen Tapeter.