Bolig

Forlæng sommeren i din stue

Af Lene Nissen/Peekaboodesign.dk, redigeret af Britt Endicott 30. august 2017
foto: Lene Nissen og pr
Forlæng sommeren ved at indrette med grønne planter og smukke blomster. Vi viser, hvordan du kan lave smukke grønne opstillinger og giver dig forslag til grønne detaljer, som du ikke behøver at vande.

Er du ked af, at sommeren går på hæld, og vil du gerne nyde den dejlige stemning af sommer i din stue året rundt? Så er det værd at kigge efter grønt boligtilbehør til at forny dit hjem med. Ved at vælge ting i farven grøn eller stille frodige grønne planter på gulvet, bordet og i vindueskarmen, kan du nemt skabe følelsen af at sidde i en grøn have.

 

Grønt forlænger sommeren

Heldigvis passer grønne nuancer til rigtig mange andre farver, så de er nemme at indrette med. Men vil du ikke investere i grønne møbler, kan en væg, en pude eller en vase med bladmotiver eller mønstre inspireret af naturen give det helt rigtige pift. Du kan sagtens nøjes med et par ting til at slå den grønne tone an med.

Du kan også skabe en frodig, sommerlig stemning i rummet ved at samle en gruppe potteplanter eller vaser med blomster på et lille bord. Der skal ikke så meget til.

Klik dig igennem galleriet herunder for at se vores 5 andre gode grønne idéer.

Forlæng sommeren i din stue

Placer planter omkring en behagelig stol i et hjørne – så har du den perfekte grønne oase at sidde og slappe af i efter en hektisk dag. Hvis du ikke har masser af gulvplads, kan du vælge at hænge planterne op. Vi satte snore i en lille brødkurv fra Flying Tiger, hængte den op og satte en plante i den. 

Du kan sagtens skabe et frodigt havelook i stuen uden at have grønne fingre. I stedet for at indrette med planter skal du bare gå efter puder og tæpper med grønne blade som motiv. Vælg gerne ting i nuancer af grøn at sætte dem sammen med. Her ses bl.a. en plaid fra Silkeborg Uldspinderi, en pude fra Jysk, og en urtepotteskjuler fra Bjørn Wiinblad.

Med en lille trappestige eller taburet kan du nyde dine planter, krukker og vaser i flere etager. Stil store planter på gulvet ved siden af, og du har et dejligt grønt hjørne. Vælg planter i forskellige størrelser og med vidt forskelige blade, det giver liv og variation i opstillingen. Vi brugte vaser og krukker fra Jysk og Kähler.

 

Gå efter en stol i farven grøn – eller en hel modulsofa som her. Og indret med store planter omkring. Så vil det føles, som om du sidder i haven eller skoven, og stemningen i din stue vil ose af sommer året rundt. Sofaen i grøn velour er fra Ilva. 

Pluk en buket af sensommerens græsser, siv og blomster i varme farver – eller bestil en vild buket hos din blomsterhandler. Gå efter blomster med lange stilke, så buketten bliver høj og fylder. Er den for voldsom til at have stående på bordet, så giv den plads på en stol eller et lavt lille bord. Så kan du også bedre se blomsterne. Denne buket er fra Bo Büll.