boligreportage jane friis
Bolig

En villa fyldt med gode idéer

19. februar 2019
af Camilla Skøtt og MetteMaje Skøtt
Hjemme hos Jane i Aarhus får tingene sjældent lov til at stå samme sted mere end et par dage. Og når hun mangler et par nye lysestager, gennemroder hun gerne den lokale genbrugsbutik – eller laver dem selv.
HER BOR Jane Friis, 37 år, med kæresten Sune og børnene Alexander på 10, Emma på 11 og Viktor på 7 år. Jane arbejder med grafik og marketing. BOLIG Lejet hus fra 1960’erne i to plan med kælder. Huset ligger i Aarhus V. AREAL 123 kvm.
Jane Friis flyttede ind i det 123 kvadratmeter store hus i Aarhus med sine to drenge for fire år siden. Og nu bor hendes kæreste, Sune, og hans datter også i huset. Så indimellem føles det lidt tæt, men det er også rart og hyggeligt. Huset er lejet, så der er mange ting, Jane ikke kan lave om, selv om hun gerne ville. Alligevel støder man på hendes kreative og personlige løsninger i alle rum. I en vindueskarm står et par lysestager, hun selv har sat sammen af gamle glas. Og i køkkenet har hun malet lågerne grønne og sat nye greb på dem. – Køkkenet er lille, men det fungerer godt. Og efter jeg har malet det og forlænget bordpladen, er her blevet så fint, siger Jane. Hun fortæller, at hun altid har interesseret sig for indretning, så det er naturligt for hende hele tiden at lave lidt om. På et tidspunkt gav hendes ældste søn hende dog forbud mod at flytte mere om på hans værelse, fortæller Jane grinende. Hun har også præsteret at male soveværelset i rosa. Det synes Sune nu var for meget af det gode, så det blev hurtigt lavet om. Men Jane er heldigvis glad for at få modspil og have en at dele sine idéer med. Og så gider han godt at tage med hende, når hun går på jagt efter genbrugsguld.
– Jeg stresser af ved at gå i genbrugsbutikker og finde sjove ting. Men her står dog også nyere ting, for huset skal jo bruges af alle, fortæller Jane og kigger på sine moderne spisestole fra Ilva. – De er praktiske og gode at sidde i, men stilen er ikke mit førstevalg. Men pyt med det, så længe alle er glade, siger hun. KOM MED INDENFOR I VILLAEN I GALLERIET HERUNDER
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også