Efterårsideer
Bolig

DIY: 9 hyggelige efterårsideer

af Annette Riis-Carstensen, Nadja Wehlitz og Britt Endicott. Redigeret til web. 16. oktober 2018
Foto: Iben Kaufmann, Pernille Enoch, Lindberg Kress, Carina Krüger, Frank Kirkegaard, Jytte Boch Andersen, Kira Brandt, Bjørn Jacobsen M.fl.
Holder du også af at være kreativ? Så har vi her fundet ni hyggelige gør-det-selv-sysler, som er både hyggelige, lige til at gå til, og som tager udgangspunkt i naturens efterårsguld.

9 ideer til dit efterår, som du kan hygge dig med

Efterår er lig med smukke gyldne farver på træerne, gåture i skoven og hyggelige timer indenfor med levende lys og varme drikke, når det rusker derude. Her får du masser af inspiration til hyggelige sysler. 

LÆS OGSÅ: Lad dig inspirere til flere efterårstips

Klik dig igennem galleriet herunder, og se de fine ideer

Pres blade

Naturens pynt er ofte den smukkeste, her efterårsblade med et drys guldglimmer. Læg bladene i pres imellem to stykker papir i en bog. Spray dem med lim og drys glimmer på. Bånd tråd om stilkene og hæng bladene på en gren eller i vinduet. Spraylim og glimmer fås hos Panduro Hobby.

 

Bind en nem krans

Det tager lidt tid, men det er nemt at binde den smukke efterårskrans – og den holder længe. Spørg efter materialer, der tørrer smukt, hos din blomsterhandler. Vi klippede små kviste efterårsgrønt såsom grene med bær, eukalyptus og hortensia. Bind kvistene i små buketter på en ståltrådskrans med grøn ståltråd. Læg buketterne, så de vender samme vej, og lad dem overlappe hinanden lidt. Fortsæt, til kransen er fyldt helt ud, og hæng den ude eller inde.

Krans med gyldne blade

Den rustikke efterårskrans er nem at binde selv. Form et stykke kraftig ståltråd til en ring og træk efterårsblade på ringen, så de sidder helt tæt sammen. Sno enderne af ståltråden sammen og hæng din krans på døren eller på en gren.

 

Udsmyk med græskar

Stil græskar ved indgangen til dit hjem, enten hele eller udsmykkede med et fint hulmønster.  Det laver du sådan her: Skær toppen af græskarret med en skarp kniv og udhul det med en ske. Tegn et mønster op og bor huller i græskarret med en boremaskine. Sæt et lys i.

 

Hæng en gylden gren op

…over dit festbord og pynt den med de fine gyldne glimmer-blade. Brug farver som rosa, aubergine og bordeaux og blade og små græskar som bordpynt. Dugen fra Broste fås bl.a. hos Moodings.com til 1.149 kr. Røgfarvede glas, 196 kr. for fire, vinglas, 204 kr. for seks, og sorte tallerkener, 159 kr. pr. stk., fra Notre Dame. Stilleben fører lignende billeder og brune tallerkener.

 

Krans med kastanjer

Det er hyggeligt at samle hestekastanjer, selv om de ikke kan spises. Lim dem i stedet helt tæt sammen på en færdigkøbt halm- eller koglekrans med en limpistol. Pynt med en tynd gren med røde bær, og din krans er klar til at blive hængt op.

 

Krans med gyldne blade

Den rustikke efterårskrans er nem at binde selv. Form et stykke kraftig ståltråd til en ring og træk efterårsblade på ringen, så de sidder helt tæt sammen. Sno enderne af ståltråden sammen og hæng din krans på døren eller på en gren.

 

Lav selv lanterner

Gamle sylteglas, farvet garn, blade og blomster – mere skal der ikke til for at lave dine egne smukke efterårslanterner. Bind et blad eller en lille buket tørrede blomster på kanten af glasset med et stykke farvet garn. Sæt lys i glassene, og dine hyggespredere er klar.

 

Lav en smuk udendørsbuket

Den kønne udendørs buket i efterårets gyldne farver og støvede nuancer af lilla er en sød velkomst ved døren. Sæt en lyng i en krukke, og stik små æbler på pind ind imellem blomsterne sammen med hybenkviste og frøstande. Stik lidt vissent græs rundt i kanten af krukken, og din buket er klar.