Indretning
Bolig

Det tog kun 20 minutter, så var de forelskede i et dødsbo

1. juni 2023
Af Kristina Andreasen
Foto: Mia Mortensen
Signe Paulsens 70’er villa er et skatkammer af de dygtigste nutidige kunsthåndværkere og de mest eftertragtede vintagefund. I hver en krog gemmer der sig æstetiske stilleben som små farveglimt blandt gedigne designklassikere.

Det tog kun 20 minutter for Signe og Henrik Paulsen at forelske sig i den arkitekttegnede 70’er villa, da de fik et tip om, at huset på deres drømmebeliggenhed kom til salg.

Da villaen var et dødsbo, som forhenværende ejer var i gang med at renovere, overtog de samtidig en renovering, der var i fuld gang.

– Først var det 14 lange dage uden megen søvn, inden købsaftalen var endegyldig, da huset jo officielt aldrig nåede at komme til salg, og derfor skulle vi vente på, at diverse papirer og tilstandsrapporten blev udarbejdet. Derefter kunne vi endelig gå videre med vores egne indretningstanker, siger Signe, og fortsætter:

Indretning
De iøjnefaldende potteplanter er lavet af papir og pynter i en af flere hyggekroge i stuen. Papirplanterne er fra The Green Vase, mens skålen er et arvestykke og lysestagen fra Jean Roger Paris. Væglampen over sofabordet er designet af Müller Van Severen.
Indretning
Ved at vælge reoler i en neutral hvid farve, kan du skabe et blankt lærred for al din yndlingsnips. Montanareolen rummer en blanding vintagestager fra Bjørn Wiinblad, vaser fra Missoni Home, Louise Roe og Tage Andersen, skulpturer af Jean Roger Paris og bonbonniere fra Helle Mardahl. Billedet over reolen er The Frame fjernsynet fra Samsung.
Boligindretning
Få rum med store vinduespartier til at virke mere afskærmede med stofgardiner, der løber fra gulv til loft. Gulvlampen er fra Le Klint, mens stolen er CH25 designet af Wegner. Sidebordet er fra Pulpo med en fransk vintage vase ovenpå. Plakaten er en vintage David Hockney.

– Vi så aldrig huset i dets helt oprindelige stand, da renoveringen var i gang, men på trods af det har vi stadig lavet stort set alt i huset om, så det passede bedre til vores familie.

Vild med 70’er-looket

Parrets største ønske var at bevare så meget af det originale 70’er look som muligt, fortæller Signe.

Signe_Paulsen
Signe har en forkærlighed for klassiske møbler og vintagefund mikset med farverigt moderne interiør fra forskellige kunsthåndværkere. Hun sætter en ære i at spare op til det, hun ønsker sig allermest, så hun undgår hurtige fejlkøb.

– De ting, sælger ikke var nået til at skifte ud, overvejede vi nøje, hvordan vi kunne beholde. Jeg er blandt andet meget glad for, at det var muligt at bevare de karakteristiske grønne Ølands-klinker i vores entré og de dybe blåglaserede fliser i det ene badeværelse.

I indretningen får den simple 70’er arkitektur modspil af svævende stofgardiner, et quiltet vægtæppe, bløde tekstiler og nøje afstemte farver.

Signe er lidt af en tingfinder, som er god til at få fat i interiør, der binder de mange kvadratmeter sammen, og delikate farver popper hist og her.

Hun går op i kvalitet og sparer altid op til det helt rigtige i stedet for at lave en masse hurtige fejlkøb.

Hvem og hvad

Signe Paulsen og Henrik Paulsen samt parrets tre børn. Signe er hjemmegående og arbejdssøgende, mens Henrik arbejder som statsautoriseret revisor. Følg Signe på @s__paulsen.

Arkitekttegnet 70’er villa på 197 m² i stueplan og 48 m² kælder i Kolding.

– Jeg sætter pris på at indrette os med klassiske, tidløse møbler, der kan holde i generationer, da jeg her har et stort fokus på kvaliteten og det bæredygtige element i ikke hele tiden at skifte møbler ud. Og så vælger jeg accessoires ud fra, hvad jeg forelsker mig i på min vej. Her har jeg ikke nogen forkromet strategi, men jeg køber i stedet ind med hjertet.

– Det er ofte det lidt skæve og ting, der er lagt mange timer bag at fremstille, der vækker glæde hos mig. Og så er det vigtigt for mig, at der er lidt farve på de små ting, jeg omgiver mig med, så de store, lyse flader ikke bliver for kedelige at leve i, siger Signe.

Boligindretning
Den åbne stålreol fra Hay i køkkenet giver mulighed for at udstille service og giver samtidig en cool kontrast til det sarte, beigefarvede køkken. Køkkenet var et slidt hvidt køkken, som parret fik malet hos en autolakerer, så der i stedet var råd til drømmebordpladen i kvartsit, Jadore Cristallo, som er den smukkeste grønne sten. Bambusgardinerne er fra Color & Co., mens PH-pendlen er fra Louis Poulsen.
Boligindretning
I stedet for en samling af billeder, giver et væghængt tæppe en dekorativ og varm tilføjelse til rummet. Vægtæppet fra Thomson Street Studio er med til at opbløde møblerne og fladernes mere stringente formsprog. Samtidig har Signe brugt farverne i vægtæppet som rettesnor for den øvrige indretning. Sofaen er fra Eilersen, mens bænken er designet af Børge Mogensen. Gulvtæppet er fra Hay, og lænestolen er fra PP Møbler. Sidebordet er fra Piet Hein Eek, og på det står en Ada bordlampe fra Tacchini. 
Boligindretning
Mulighederne er mange, når det kommer til sofaborde. Tænk ud af boksen, og prøv med en flettet bænk, der kan være med til at bløde indretningen op. På sofabordet står en vintage vase fra Humlebæk keramik og en skål fra Helle Thygesen.

Tre tips til stilen

Brug tid på at finde små shops og kunsthåndværkere på loppemarkeder og Instagram, hvor du kan gøre unikke fund.

Hold farvepaletten rolig, og tilsæt i enkelte farverige nipsgenstande, der kan skabe blikfang.

Tænk i kontraster, når du mikser materialer. F.eks. kan stål og glas blødes op med flet og træ.

Boligindretning
Signes yndlingsrum er soveværelset, som hun har holdt i lyse nuancer, der kun lige brydes af de stribede puder. Sengetøjet er fra Studio Feder, sengebordet er en Montana Mini, og væglampen er designet af Arne Jacobsen. Stolen er en PK1 fra Poul Kjærholm, mens loftslampen er fra Vitra Akari, og kasserne ovenpå skabene er fra Matches Fashion.
Boligindretning
I entréen er væggene holdt helt simple og hvide, så de karakteristiske grønne ø-landsfliser og den originale hoveddør får lov til at fylde rummet og træde frem. På væggen hænger et indrammet pudebetræk, under står en læderbetrukket 7’er stol. På modsatte side af åbningen hænger en knagerække fra Skagerak. Gulvtæppet er fra Beni Ouarain.
Boligindretning
Kontraster gør indretningen levende, og ved at vælge at bevare eller skabe et helt rum i en kontrastfarve skabes et overraskelseselement, som giver kant. De dybe blå helfarvede 70’er fliser på både gulv og væg i badeværelset har fået sin renæssance, som her i selskab med matchende items skaber en gennemført helhed. Håndklæde fra Georg Jensen Damask og glasvase fra Nordal.

Boligreportagen blev udgivet i femina uge 21, 2023.

Læs også