https://imgix.femina.dk/media/article/soe1813-farvede-aeg.jpg
Bolig

De fineste farvede påskeæg

28. marts 2018
af Anne-Marie Øby og Pernilla Nilsson
Foto:Olof Abrahamsson
Farv æg med ting, du har i køkkenet. Mønstrene er lavet med blonde, bånd og stofstrimler, der er viklet om æggene før farvning.

SÅDAN LAVER DU SELV DE FINESTE FARVEDE PÅSKEÆG

Vi har først kogt æggene og derefter farvet dem i vandbad. Du kan også farve de rå æg i koldt farvebad og puste dem ud bagefter.
Sådan laver du mønstre Knyt blonde, bånd eller stofstrimler om æggene i forskellige kombinationer. Blonde giver et romantisk udtryk, mens stofstrimler viklet flere gange om ægget giver et batik-agtigt mønster. Tynde, lige linjer kan du lave med elastikker. LÆS OGSÅ: 5 ideer til at pynte påskebordet Farv med blåbær Kog ca. 1 liter vand op med 1–2 dl blåbær og et stænk eddike. Lad blandingen køle af, før æggene lægges i, så de dækkes helt af væske. Når æggene har fået den ønskede nuance (måske allerede efter 15 minutter), tages de op og lægges til tørre på køkkenrulle. Farv med rødbede Kog ca. 1 liter vand op med 2-3 skiver rå rødbede og et stænk eddike. Lad blandingen køle af, før æggene lægges i, så de dækkes helt af væske. Lad gerne æggene ligge i blandingen natten over, før du tager dem op og lægger dem til tørre på køkkenrulle.
Farv med gurkemeje Et par spiseskefulde gurkemeje i vandet giver gule æg. Følg ellers vejledningerne ovenfor.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også