https://imgix.femina.dk/media/7b654abc8af143d1a5b6d11165dab03d.jpg
Bolig

Brug træernes smukke stammer

26. juli 2011
af Sidsel Zachariassen
Alt fra naturen inspirerer Karina Demuth, og med kreativ fantasi genbruger hun ting i sin have og skaber et fortryllende univers

https://imgix.femina.dk/legacy/media/cfda145f38804492a357a76e1a8b7b26.jpg
"Jeg kan godt lide skyggefulde, lidt mosgroede gamle haver, der virker, som om de har været der "altid", og jeg synes, at krogede gamle træer med løv på stammen er noget af det fineste og mest poetiske. Men det er jo sådan med planter, at man ikke kan få dem til at gro op på en enkelt nat. Derfor må jeg væbne mig med tålmodighed og med lidt snilde bruge andre ting fra naturen for at skabe universet, jeg drømmer om," fortæller Karina Demuth, der derfor har brugt gamle krogede egetræsstammer, der blev tilovers, da naboen fældede, til at bygge en pergola, der skal blive til en huleagtig haveindgang.
"Op ad hver stamme har jeg plantet efeu og kaprifolie, som med tiden vil vokse op og danne et flimrende grønt tag."

Sådan gør du:
Grav stammerne ca. 40 cm ned i jorden, og saml dem med nogle lidt tyndere tværgående grene i toppen. Skær evt. tværpindene lidt til, så de hviler godt på stammerne. Hold konstruktionen sammen med lange skruer. Plant klatreplanter som efeu, kaprifolier og klematis op ad stammerne.

Tip
Du kan også bruge smukke gamle stammer til at bygge et skyggested over terrassen. Få flere af Karinas ideer i hendes nye havebog "Ny i haven", Politikens Forlag.

Det har det kostet:
Stammer fra fældede træer
Et par skruer og en god sav

Læs også: Ugens ide: En smart gallerivæg

Læs også