Bolig

Borddækning i 3 stilarter

Af Annette Riis-Carstensen, redigeret af Britt Endicott 21. september 2017
foto: Iben Kaufmann
En smuk borddækning gør altid stemningen endnu festligere, når der kommer gæster. Her får du nemme idéer til at dække et fintbord på tre forskellige måder.

Borddækning på den smukke måde kræver hverken særlige evner i at folde servietter eller binde blomster. Vælg et tema som inspiration, og så vil sammensætningen af service, blomster og glas gå nemt.

Du kan vælge at dække bordet med dug og blomster i dine yndlingsfarver og sætte det hvide porcelæn til. Eller du kan gøre lidt ekstra ud af det – det behøver ikke at tage meget længere tid.

Borddækning på tre måder

Vi har dækket et bord i botanisk stil, romantisk stil og rustik stil i henholdsvis grønne, blå og gyldne nuancer.

Det grønne bord har naturen som tema. Brug blade fra potteplanter sammen med detaljer i læder og træ. Bordet i rustik stil har vi pyntet med krydderurter og citrusfugter. Det nostalgiske bord er dækket med blandet gammelt porcelæn i blåt og hvidt. Men kig efter, hvad du har i skabene, der kan inspirere – eller vælg din favorit blandt vores borde og gå all in med nye servietringe, dug og vaser.

Arranger blomster på en alternativ måde til din borddækning

Klik dig igennem galleriet herunder for at se de gode idéer.

Borddækning i 3 stilarter

Bordet er dækket i et frodigt grønt og naturligt tema. Læg en dug af hør på bordet. Sæt skulpturelle grønne blade fra potteplanter som f.eks. bregner og fingerfilodendron i små vaser langs midten af bordet. Og brug detaljer som f.eks. salt- og peberkværne af træ og dækkeservietter og servietringe af læder til. De grønne stofservietter er viskestykker. De fleste af tingene er fra Illums Bolighus.

… passer perfekt til minibuketter af bregneblade på det naturinspirerede bord. Stil glas med et røgfarvet, grønt eller brunt skær på bordet, de vil understrege naturstilen. De keramiske vaser og vandglassene er fra Illums Bolighus.

Dæk bordet med dug, servietter, bestik og lysestager i gyldne nuancer og sæt rustikt tilbehør som sorte keramiktallerkner til. Pynt med friskt duftende grønt, f.eks. mynte og dild, som du lægger direkte på bordet og sætter i vaser. Læg limefrugter og citroner langs midten af bordet. Dug, servietter og servietringe er fra Linum. Tallerkner, små stegepander og glas er fra Notre Dame. 

Miks gerne dele fra forskellige stel men med samme farveholdning, så kan du dække et smukt bord helt efter din personlige smag. Bordet i nostalgisk sommerhusstil er dækket med klassiske stel fundet brugt. Vi har brugt dele af stel fra Villeroy & Boch, Bing & Grøndahl og Royal Copenhagen fundt i antikvitetsbutikker og på Dba.dk. Alle dele er hvide og blå, og vi har sat en buket blå blomster i en kande og strøet små blomster direkte på den hvide dug.

Gamle forsølvede servietringe giver en stemning af at være på en fin restaurant, da morfar var ung. De er sjove at kigge efter på loppemarkeder, og det ser sødt ud at blande forskellige på bordet. Vi fandt denne hos Boheme-Hjem.