Bolig

Boligstylistens lækre hotelstil

af Britt Endicott 29. september 2017
Foto: Lisbett Wedendahl
Lisbett Wedendahl beskriver selv sin boligstil som en hurlumhejagtig blanding af ting, der har fulgt hende altid, og ting, der er kommet til hen ad vejen. Farven grå binder det hele sammen og giver det en lækker luksushotelstemning. Kig med indenfor og få boligstylistens/fotografens bedste tips.
HVEM? Lisbett Wedendahl, 47 år og kvinden bag selvhjælpsuniverset Liftyourmind.dk og forfatter til flere bøger, senest ”Hjertestarter”. Lisbett er også fotograf og stylist og hjælper andre med indretning. Hun bor sammen med sin datter Filippa på 15 år.   HVAD? Lejet lejlighed på 80 m² i en ejendom fra ca. 1930.   HVOR? Ved Søerne på Østerbro i København.  
  Lisbetts 3 tips til indretning
  • Det er hjemme, vi skal lade op. Derfor er det vigtigt at vælge en indretning, der hjælper dig til at slappe af.
  • Pas på ikke kun at købe de ”rigtige” møbler. Gamle ting, rejsefund, kunst og fotografier hjælper med til at skabe en ægte hjemlig følelse.
  • Sæt ting af forskelligt materiale sammen. Forskellige overflader giver et livligt look, så du undgår, at stilen bliver for kold og stram.

Kom med indenfor i Lisbetts lækre lejlighed i galleriet herunder

Lisbett faldt for lejligheden, fordi den er hyggelig og højloftet trods sin størrelse. Døren fører til køkken og badeværelse. Sofabordet er i virkeligheden en gammel vaskebænk fundet på et loppemarked og har også været brugt som boghylde.

I stuen står blandede stole om spisebordet fra Hay. Det giver en hjemlig og afslappet stemning. Stolene er en blanding af fund fra Ikea og storskrald med en enkelt Wegner-stol fra Carl Hansen & Søn. Pendlen er fra &tradition, vasen er fra Lyngby Porcelæn og fotokunsten fra Forlaget Korridor.

Det gamle klapbord har haft forskellige farver igennem tiden. Når Lisbett har mange gæster, løfter hun det lige hen for enden af spisebordet. Glaslampen er fra Design By Us. Den sorte lampe hedder Tolomeo og er fra Artemide.

Vitrineskabet holder styr på alle bøgerne, bladene og småtingene. Det er fra Ikea, men Lisbett har selv malet det gråt. Billedet oven på skabet er af Pernille Folcarelli. Lisbett har selv taget billedet med havudsigt, der hænger på væggen.

Lisbett blander altid personlige minder ind i sin indretning – her en vifte, som hun købte, da hun var i Kina for at adoptere sin datter. Krukken er fra Kähler og højttaleren fra B&O.

Enkelte farveklatter bryder det grå univers – som maleriet her af Sarah Hvass. Puden er fra Missoni, og Wegner-stolen i sort er fra Carl Hansen & Søn.

Udlejer har valgt et køkken i en lidt landlig stil, og Lisbett har valgt at understrege stemningen med kludetæpper og masser af billeder på væggene. Nu nyder hun sommerhusstemningen i rummet. 

Et kig fra stuen til soveværelset. Den hvide væglampe er en gammel sag fra Luxo. Den lille selskabstaske på væggen er et arvestykke fra Lisbetts oldemor, og begge billeder er af Pernille Folcarelli. 

Lisbett elsker sit soveværelse, der er indrettet i hotelstil med høj seng og luksuriøst lange gardiner. Hun har selv syet sengekappen, der når ned til gulvet. Løsningen er ikke kun til pynt, den skjuler samtidig kasserne til opbevaring, som står under sengen. Sengetæppet er fra Louise Roe.

Vitrineskabet er samme type som det, der står i stuen, og giver et fint overblik over garderoben. Både skab, sengelampe og tøjstativ er fra Ikea.

Dyrt design og billige fund kan sagtens klæde hinanden, beviser Lisbett her, hvor et gammelt loppefund af en kommode har fundet sammen med en stol fra storskrald, en PH-lampe i miniudgave fra Louis Poulsen og et spejl fra Gubi. Kommoden er blevet opdateret med maling, der matcher væggen. Vasen er fra Broste. Skålene er fra Ditte Fischer.

Sy selv frynser eller pomponer på lange færdigkøbte gardiner for at give dem et feminint touch. Gardinerne er fra Ikea.

Et gammelt afsyret skab er forvandlet til badeværelsesskab af udlejeren. Lisbett har sat spejle i tre gamle sortmalede rammer og hængt dem op over vasken.

Lisbett har selv syet de badehotel-inspirerede foldegardiner af hvid bomuld og sorte bånd.