Bolig

Bolig: Sommerhus med skæve loppefund og glade farver

af Britt Endicott 22. maj 2017
Styling: Malene Marie Møller. Foto: Camilla Hey
I Sandra og Claus’ sommerhus ligger hundene på hylder, og høns og gråspurve hygger i vitrineskabene. Heldigvis er der tale om dyr i keramik, valgt med hjertet af Sandra, som elsker at gennempløje loppemarkederne i sommerlandet.
Hvem Sandra, fodplejer, hendes mand Claus, shippingmand, og deres to døtre, Naja på 14 og Katinka på 12 år.   Hvad Klassisk sort træsommerhus på ca. 112 m², bygget i 2010.   Hvor Rørvig.  
  5 tips til Sandras loppestil
  • Har du svært ved at overskue de mange ting på loppemarkederne, så kig efter en bestemt ting. Vaser er f.eks. altid gode at gå på jagt efter.
  • Hæng sættekasser op på væggene til de mindste loppefund, så fremstår de mere som et billede end som en masse kaotisk nips.
  • Bland gerne malerier, relieffer, tryk og tegninger i forskellig stil på væggen, men hæng dem tæt sammen, så de får et samlet udtryk.
  • Store og små vitrineskabe er perfekte udstillingspladser til loppefund. Så kan du nyde synet af dem uden at få stress over at skulle støve af hele tiden.
  • Vælg en neutral baggrund til dine samlinger, så undgår du, det kommer til at se rodet ud, og du kan bedre se tingene.

KOM MED INDENFOR I DET SKØNNE SOMMERHUS I GALLERIET HERUNDER

Her bor den bedste familie - hvis nogle skulle være i tvivl...

Hyggekrog med udsigt

En stor hjørnesofa fra Ikea giver plads til, at alle kan slappe af sammen. Og masser af dejlige puder i blandede Liberty-stoffer samler de mange farver i resten af rummet. Lænestolen stammer fra Claus’ farmor, mens sofabordet er fra Ilva. Hos Super Carla Copenhagen kan du få syet puder i Liberty-stof.

En meget rolig schæferhund holder vagt på hylden over sofaen. Den og krukken er naturligvis loppefund, mens Bjørn Wiinblad-stagerne er nye. De to små malerier er af Christina Julsgaard. 

I køkken-alrummet ses en af Sandras løsninger på udstillingsplads til de mange fine gamle fund, nemlig et lille vitrineskab på den ene væg og et stort vitrineskab ved endevæggen. Alle møbler her er af nyere dato – f.eks. er bordet med plader fra Ilva, stolene fra Coop og lamperne af Louise Campbell fra Louis Poulsen.

Sæt en enkelt porcelænsfigur ved en gruppe krukker eller vaser. Det giver liv til gruppen, og figuren bliver fremhævet, når den ikke står sammen med andre figurer. Denne gamle sag er fra Royal Copenhagen.

Gør som Sandra og udstil samlingen af små skønne fund i et lille vitrineskab. Her bl.a. haner og vaseri keramik.
Sandras yndlingsfund er skamlen med betræk i skind, som hun fik for en 20’er. Alle billeder på væggen er fund fra loppemarkeder.

Blå og brune loppefund er samlet på hylden, men Sandra tænker ikke så meget over, hvordan hun sætter tingene sammen. Hun kan bare se, når de klæder hinanden.

I køkkenet gemmer flere spændende loppefund sig på hylderne. Billederne stammerfra dengang, parret i en periode boede i New York. Køkkenet i nostalgisk stil er fra HTH.

Nyt og gammelt mødes på køkkenbordet og hylderne i køkkenet og giver en hyggelig stemning. Køkkenrulleholderen er fra Hay, og fåre-skærebrættet er fundet i New York.

Skålene er fra Bahne, og vaserne og det søde fuglerelief er fra loppemarkeder.&tradition fører lignende glaslampe.

Soveværelserne er små og hvidmalede som i gamle sommerhuse. Puderne er fra De Fire Årstider.