Boligreportage Inga-Lill Ovin
Bolig

Bolig: Sommerhus med sjæl, godt håndværk og fine udsmykninger

af Mai Eckhoff Morseth 20. marts 2019
Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
I loftet blomstrer fine håndmalede buketter. Mønstrede fliser og tæpper pynter på gulvene. Og flere af væggene er malet rosa – sommerhuset fra 1890 er klædt modigt på helt uden skelen til det sidste nye i interiør.
Hvem Inga-Lill og Per-Anders Ovin med teenagedatteren Nelly. Parret ejer flisefirmaet Marrakech Design.   Hvad Sommerhus på 250 m² fra 1890.   Hvor I Fiskebäckskil, på den svenske vestkyst.  
  3 tip til en personlig stil
  • Stol på din egen smag og tag dig ikke af andres skepsis. Kast dig ud i farver, hvis du selv har lyst til det.
  • Sats på smukke tæpper – de er gode at slå stemningen an med og giver rummet dets egen stil.
  • Mal dine rum i hver sin farve – sørg for, at farverne klæ’r hinanden, hvis der er kig imellem rummene.
  KOM MED INDENFOR I DET SMUKKE SOMMERHUS I GALLERIET HERUNDER
Lyserøde vægge skulle der til for at fremhæve loftet i dagligstuen, mener Inga-Lill, som har malet alle rum med Kalklitir-kalkmaling (forhandles bl.a. af Cahetu.dk). Lænestolene er fra Dux, og sofaen er vintage, mens tæppet er fra Marokko.
Den antikke lysekrone er fra Firenze. Kakkelovnen er en af hele syv originale ovne, fra da huset blev bygget.

Inga-Lill priser sig lykkelig over, at de fine lofter i det gamle sommerhus er bevaret

Hylderne i ”biblioteket” er bygget på stedet, og Junker- lænestolen har Inga-Lill fundet på FolksInterior.se

I spisestuen står et blandet udvalg af gamle Thonet-stole rundt om et langbord af nyere dato. Lampen og skamlen er nutidigt design, der bryder med den nostalgiske stil. De er fra henholdsvis Örsjö Belysning og Svenskt Tenn.

Det klassiske landkøkken var allerede i huset, da parret overtog det. Inga-Lill har givet det sit eget præg med tapet, maling og et farvestrålende tæppe fra Marokko. 

Det smukke tapet i køkkenet er fra Farrow & Ball, mens det hvide bord og skamlerne er loppefund.

I bryggerset ligger der naturligvis cementfliser fra Marrakech Design på gulvet. I stedet for at skjule rørene fandt Inga-Lill på den rå og dekorative løsning med synlige kobberrør. Skolevasken er fra Genbyg.

Også i soveværelset er de fint malede stukkanter og en af de originale brændeovne bevaret. Rummet er luftigt og enkelt indrettet, og sengetøj fra Granit og et tæppe fra Marokko giver farve. Thonet-stolen er antik.

På det største badeværelse er det flotte flisegulv i centrum. Fliserne hedder Dandelion og er fra Inga-Lill og Per-Anders’ eget firma. Håndklædeholderen er bygget på stedet i kobberrør – en billigere løsning end at købe tilsvarende færdiglavet.

Parret fik lavet to nye badeværelser i huset, da de flyttede ind, og på det viste pryder sort-hvide fliser fra Marrakech Design væggen. Håndklæderne er fra Marokko. Lignende vask fås hos Interiør Gadespejlet.