Bolig

Bolig: Skæve fund, arvestykker og moderne møbler

af Britt Endicott 10. oktober 2017
Foto: Mette Wotkjær
Støvede nuancer af grå, grøn og rosa. Skæve fund og arvestykker mellem de moderne møbler. Sådan lyder opskriften på indretning hjemme hos Sunniva Uggerby. Det giver nemlig lige præcis den ro, hygge og harmoni, som hun trives bedst i.
PÅ BESØG HOS  Designer og medejer af lingerifirmaet Underprotection Sunniva Uggerby, 33 år, og hendes mand, Stephan Rosenkilde, 35 år og medejer af Underprotection. De bor i en ejerlejlighed på ca. 140 m2 i en ca. 100 år gammel ejendom i København sammen med børnene Edita på 4 år og Konrad på 2 år.  
  KOM MED INDENFOR I DEN STORE KØBENHAVNER-LEJLIGHED I GALLERIET HERUNDER
For at skabe orden kan du placere et praktisk opbevaringsmøbel i stuen, der gør det nemt for dig at holde ro og balance i hjemmet.Kommoden er fundet på Dba.dk, mens plakaten af Cathrine Raben Davidsen er fra Munkeruphus og spejlet fra Normann Copenhagen.
Hvis du er til kontraster mellem nyt og gammelt, kan du gå på jagt efter loppefund eller placere arvestykker i dit moderne hjem. Det skaber et godt mix af innovation og historie.En moderne messinglampe fra stukrosetten. Reolen er fra Sunnivas mors værelse, da hun var barn, og de to stole købte Sunniva for en slik på et loppemarked. Sofaen er en ældre sag fra Bolia.com, og puderne er enten hjemmesyede eller fra Ikea, Hay og Day Home. Væglampen er et vintagefund, plakaten fra Vissevasse, bordet fra Ilva og loftslampen fra Ellos. 
Erstat billed­er i stuen med et af sæsonens dekorative spejle. Spejlet er fra Gubi.
Stuen er fyldt med farver, men alle de grønne, grå og brunlige nuancer er støvede, så de klæder hinanden. Mormors rummelige skænk bringer lidt historie ind i stuen, mens træet giver varme til rummet.Tæppet fås lignende hos Ellos
Gå efter lyse nuancer og enkle møbler, hvis du vil have et rum til at virke større. Vælg overskabe fra, hvis du har et køkken-alrum. På den måde skaber du mere lys og lethed i rummet. Selve køkkenet er fra Invita, bordpladen er en ganske tynd marmorplade, og emhætten er fra Ikea. Lamperne i industristil er et ældre Ikea-køb, og Wegner-stolene er fra Carl Hansen & Søn.
Et rum fyldt med kulørte nips og genstande fra dine rejser kan fortælle besøgende lidt om din historie. Oven på skabet udfolder et helt lille rejsetema sig med gamle modelfly og en globus. Stephan har tidligere arbejdet i flybranchen, og parret elsker at rejse. Vitrineskabet er et fund fra Dba.dk, og Sunniva har selv malet det sort. Det lille bord er fundet i storskrald. Billedet er af Cathrine Raben Davidsen.

Drop døren mellem fx stue og køkken som her. Det kræver en god emhætte, men giver til gengæld mere plads at boltre sig på.

En boks for enden af sengen giver dig ekstra plads til at opbevare alt det, som det kan være svært at finde plads til på få kvadratmeter. Sengetæppet er fra Hay og sengen fra Copenhagen Comfort Beds. Puderne har Sunniva selv syet, og landkortet har hun fået af sin far.

Simple tiltag og rolige farver kan skabe hygge. På det lille bord står bl.a. et par lysestager, som Sunniva har arvet. Væglampen er af Arne Jacobsen og fra Louis Poulsen. Bordet er fra Mater. 

Et hjemmekontor kan være praktisk at have. Du kan evt. omdanne noget af et rum til en lille arbejdsplads, ligesom Sunniva og Stephan har indrettet et hjørne af soveværelset med genbrugsmøbler. Et par hvide køkkenskabe på væggen er til at gemme alle papirer væk i.Stolen er fundet til storskrald, bordet på Dba.dk, og lampen, køkkenskabene og rullebordet er fra Ikea.
Tøj med mønstre kan lyse dit hjem op. En smuk kimono fra Underprotection pynter på et par klassiske messingknager.
De lækre feminine farver går igen i køkkenet.Viskestykkerne er fra H. Skjalm P., gallerihylden fra Ikea og plakaten fra I Love My Type