Bolig

Bolig: Nyt liv i 60'er-huset

af Mikkel Dahlstrøm & Julie Wittrup/Another Studio 9. februar 2018
Foto: Benjamin Lee Rønning Lassen
Udefra ser huset med det flade tag og de gule mursten ud til at stå helt originalt, men indvendigt er intet som før. Kom med ind bag dørene i det tidstypiske 60’er-hus, som Paw og Louise har opdateret anno 2018, men med øje for de originale detaljer og den oprindelige stil.
PÅ BESØG HOS  Paw Christensen, visuel ansvarlig hos Ilva, og Louise Breiner, selvstændig interiørstylist med egen virksomhed, Palo Room, samt børnene Saxo på 8 år og Johs på 2 år. Familien bor i et gulstenshus fra 60’erne på 130 m² i Aalborg.   
  Paw og Louises 3 bedste indretningstips 1. Brug vægfarver til at samle rummene. 2. Indret med volumen, og vær ikke bange for at vælge store møbler og planter.  3. Skab harmoni ved at blande varme og kølige nuancer.   KOM MED INDENFOR I 60'ER-HUSET I GALLERIET HERUNDER

Det fladtagede hus er omringet af en sort træterrasse, der skaber et skønt værested, når den danske sommer er til stede.

Tænk i alternative løsninger, hvis du har svært ved at finde et møbel, der passer til dit behov. Her er det store sofabord oprindeligt et spisebord, som Paw og Louise har hacket og forvandlet til et, der passer i højden til sofaen.   Bord i træ fra FDB Møbler og sofa fra Ilva. 

En vindueskarm i stuen er dedikeret til grønne planter, hvor kaktusser står side om side med sukkulenter og pilea-planter. 

Mix små nips med voluminøse planter for et harmonisk udtryk. Her giver en grøn monstera fylde over for de små nagelstager. Jalousiskabet er vintage og stammer fra et gammelt sygehus.

Midt i rummet har parret valgt at placere en daybed betrukket i velour. Det skaber luft i rummet, når møblerne trækkes væk fra væggene. Sofa og daybed i velour fra Ilva og lampe fra Flos. 

I den ene ende af spisestuen er der skabt galleristemning med forskellige værker på væggen. Stolene er vintage-lufthavnsstole af Wegner. 

Ved det runde spisebord har alle en central plads, og det indbyder derfor til ekstra hyggelige middage, hvor man kommer tættere på hinanden. Spisebord af Bent Hansen, stole fra Hay og pendel fra Ilva. 
Parrets arbejde gør det nødvendigt med et sted, hvor der er plads til at brede magasiner, billeder, stof og farvekort ud på en stor flade. Derfor er et af husets rum dedikeret til arbejdsværelse. Her fylder et stort skrivebord fra væg til væg, og herved står naturligvis to stole, da Paw og Louise ofte sparer med hinanden om forskellige løsningsidéer. Stolene er fra Ilva, og lampen i hjørnet er fra Normann Copenhagen. 

Masser af hylder og æsker holder det uundgåelige rod ude af syne på kontoret. Lampe fra Artemide og gennemsigtige akrylkasser og æsker fra Hay. 

Parret drømte om et luftigt køkken-alrum, og det har de i den grad fået. Fra køkkenet er der nu udsyn til både spisestue og opholdsstue, efter væggen er væltet, så kun gulvet markerer overgangen.

Er dit køkken gråt eller hvidt? Gør som Paw og Louise, og tilfør masser af varme til de kolde køkkenelementer med detaljer i træ. Både den hjemmegjorte afskærmning til trappen, barstolene og hylderne er med til tilføre varme til køkkenet. Køkken fra &Shufl og hylder fra Frama. 
Find dit fineste køkkengrej frem fra skabet, og lad det i stedet pynte på et par enkelte åbne hylder. Stempelkande fra Bodum, keramikskål fra Studio Arhoj, decilitermål i messing fra Ferm Living og brun glaseret skål fra Marché Central i Aalborg.
Mal en halv væg og få illusionen af en sengegavl, det er både nemt og billigt. Væggen er malet med farven Minty Breeze fra Jotun. 

Et gammelt badeværelse kan sagtens opdateres på en nem og billig måde. Her er der tilført bambuskurve, duftlys og grønne planter, der giver et mere nutidigt udtryk på det originale badeværelse.