Bolig

Bolig: Nybyggeri med masser af personlighed

af Mette Andersen 17. januar 2018
Foto: Jan Ove Kristensen.
Arkitekt Bertil Stam har selv tegnet sit og Mais hus i Ringsted og møbleret det med masser af eget design. Varme farver giver de spritnye rammer personlighed og en afslappet stemning.
HVEM Mai Dang Thi Huynh, driftsdirektør for Scandinavian Design, Bertil Stam, arkitekt og industriel designer med eget firma, Nordic Design Limited, og parrets børn, Mille på ni år og Oliver på seks.   HVAD Nybygget villa på 188 m². Huset er tegnet af Bertil Stam og opført af Ide-Huse.   HVOR I udkanten af Ringsted.  
  3 tip til Mai og Bertils stil
  • Vælg design i stramme, enkle linjer for at understrege det skandinaviske look.
  • Blød hårde materialer op med velour, kurveflet og grønne planter.
  • Vælg gerne én eller to farver ud over sort, hvid og grå til at give indretningen liv.
  KOM MED INDENFOR I DEN SKØNNE VILLA I GALLERIET HERUNDER

Bertil har selv tegnet huset. Her ses indgangen, hvor partier med lærketræ bløder den stramme stil op.

Man bliver budt velkommen af masser af lys og luft i entréen, hvor der er 6½ meter til loftet. Løberen er fra Ikea og bænken fra Sofakompagniet.

Køkken, spisestue og stue går ud i ét, så alle kan være sammen. Samtidig er her plads nok til, at de kan lave, hvad de hver især har lyst til, f.eks. se TV, lave lektier eller mad.

Den rustrøde veloursofa giver masser af varme til sofahjørnet, og den flotte collage af forskellige billeder gør rummet personligt. Sofaen er fra Sofakompagniet. Tæppet er en persisk kelim, projektørlampen er fra Le Klint.

Sofahjørnet befinder sig i det store køkken-alrum, men er markeret ved hjælp af en farvet væg, der giver hjørnet lidt hulestemning.

I kvarteret må husene ikke bygges i to etager, men gerne i halvanden. Så der er 6½ meter til kip her i køkken-alrummet, der er forsynet med akustikloft, så lyden ikke runger i det store rum.

En hel stribe lamper fra Tom Dixon giver fylde over spisebordet i det højloftede rum.

Køkkenet får ekstra lys ind oppefra. Køkken-øen adskiller køkken og spiseafdeling og har plads til et par barstole, så den, der laver mad, kan have selskab imens. Barstolene har Bertil selv designet for Nofu.shop. Køkkenet er fra Svane Køkkenet.

Billeder, keramik og godt med grønne planter tilfører hygge og mangfoldighed til det store køkken-alrum. Det hele er samlet på en reol fra Muuto.TIP:  Brug en reol med forskudte rum og hylder, hvis du vil give liv til et stort og lidt tomt rum.

Den lille sortmalede asketræsreol kan rumme en del, og samtidig er den let og luftig at se på. Reolen er Bertils eget design og kan købes i Nofu.shop. Højttaleren beklædt med stof er fra B&O.

Badeværelset er forsynet med store vinduer mod baghaven, så der er kontakt med naturen. Det æggeformede badekar, fliserne af travertin og store grønne planter understreger den enkle, naturlige stil.

I soveværelset gør indbyggede nicher det ud for alternative sengeborde. Pendler fra Nordlux hænger ned fra loftet som sengelamper. Det vinrøde veloursengetæppe er fra Nordal.

Væggen mellem børneværelserne er blevet malet med tavlelak, som hele familien kan tegne og skrive på.

Bertils eget møbeldesign er også brugt i børneværelserne, der begge har indbygget hems. Når børnene er lidt ældre, vil hemsene blive udstyret med en stige hver. Her i værelset bor Mille på ni år.