https://imgix.femina.dk/1516-bolig-prim.png
Bolig

Bolig: Kunstnerhjem på kvisten

22. april 2015
af Louise Kamman Riising/heyhome.dk
Foto: Pernille Kaalund/pernillekaalund.dk
For avantgardekunstner Evalajka og hendes mand var renoveringen af deres toplans loftslejlighed på Christianshavn som at udfylde et blankt lærred med kunst. Vægge, gulve og lofter blev renoveret, og de fik skabt et åbent og lyst hjem, hvor den eneste dør er den ud til badeværelset. Evalajka lever og ånder for kunst og krydrer det store lyse rum med egne værker samt kunst og arvestykker fra de pakistanske rødder.
HVEM? Evalajka Pervin, 41 år, multimediekunstner, og John Schmidt, selvstændig økonomisk rådgiver og formand for TV-Glad Fonden, Johns datter Liv på 14 år og parrets fælles datter Miralil på seks år. HVAD? Lejlighed med udnyttet loftrum på i alt 110 m², renoveret med hjælp fra arkitekt Sara Camre, MAA. HVOR? Centralt på Christianshavn, København. SE OGSÅ: 20 kunstfund

EVALAJKAS TIPS - Her skal du købe din kunst

Hvor kan man købe kunst fra gaden i København? – Gallerierne i København er nemme at komme til. Ferniseringer er opslået på KUNSTEN NU, så det er bare om at se sig omkring. Så er det også nemmere at finde ud af, hvad der taler til én. Hvilke gallerier i København vil du anbefale? – Galleri Bo Bjerregaard har et fantastisk kunstner-portefølje og et arkiv, som huser Europas elite-kunstnere. Gallerierne på Carlsberg og Bredgade er også absolut et besøg værd. Hvor kigger du selv efter kunst? – På vores rejser opsøger vi aktivt kunstmiljøet og gallerier, og så har København en stærk international kunstscene, der er værd at udforske. Må man handle impulsivt, eller er det klogt at sove på det? – Ja, impulsive handler kan give en stærk oplevelse nu og her, og det har også sin berettigelse. Hvilke danske kunstnere beundrer du selv? – Danmark har en stærk front af danske kunstnere, så hvis jeg nævner én, vil det være synd at udelade en anden. Skal man købe med hjertet eller hovedet? – Hjertet er absolut vigtigst. Hvilke gallerier og kunstmuseer i Danmark kan du anbefale? – Arken har formået at udfordre det konventionelle og har tit nogle stærke udstillinger. Aros er fantastisk, især deres kælder med videokunst og installationer. På Kopenhagen.dk og Kunsten.nu kan man følge med i, hvad der aktuelt. Gammel Strand Kunstforening og Den Fri er også anbefalelsesværdige. Hvilken storby ville du anbefale, hvis man vil købe udenlandsk kunst? – København er et meget godt bud, ellers kan det være i hele verden. Uanset hvor du kommer hen, så opsøg aktivt gallerier, og undersøg kunstmarkedet. Hvad er dit næste kunstkøb til lejligheden? – Måske en skulptur ... Hvilke(t) kunstværk(er) står højt på din ønskeliste? – Isabel Berglunds mindre kunstværk, en uro fra K. Roepstorff, en skulptur af Louise Hindsgavl, Hiroshi Sugimoto-fotokunst, Peter Land-skulptur, lille stenskulptur af Paul Isbak og noget fra de store klassikere.

SE OGSÅ: Fuld knald på farverne

Læs også