Bolig

Bolig: Kom med ind i privaten på pensionatet

af Katrine Green Rostgaard & Sidsel Zachariassen 11. juni 2018
foto Mikkel Adsbøl
Et stenkast fra hovedvejen i badebyen Tisvildeleje bor Katrine og Thomas Rostgaard i det lyserøde hovedhus til Kildegaard. Et badepensionat, som i mere end 80 år har huset byens feriegæster. Privaten er indrettet med vintagefund fra hele norden, og den lyserøde farve fra facaden går igen overalt i hjemmet.
PÅ BESØG HOS  Katrine Green Rostgaard, forfatter til bogen Huse i Tisvilde og kromutter, og Thomas Flintholm Rostgaard, krofatter, samt deres søn Aksel på 14 år. Parret har også børnene Arthur på 22 år og Olga på 24 år, som er flyttet hjemmefra. Familien bor i hovedhuset til Pensionat Kildegaard i Tisvildeleje. Huset er 170 m2 og bygget i 1874.    Billederne er fra bogen "Huse i Tisvilde" som Katrine Green Rostgaard er medforfatter til
  KOM MED INDENFOR I PRIVATEN I GALLERIET HERUNDER

Det gamle, lyserøde hovedhus til Kildegaard er indrettet til privatbolig for værtsparret Katrine og Thomas.

Pension Kildegaard ligger lidt gemt væk fra Tisvildelejes hovedvej, som er tætpakket med turister hele sommeren. Derfor er det lyserøde pensionat som en lille hemmelig tidslomme for mange gæster. 

Indret med lyse farver og lette møbler, og få et hjem, der udstråler ro og harmoni.  Sofaen er det eneste nyproducerede møbel, familien ejer. Find lignende sofa hos Tine K Home.
Udnyt hele væggens højde, når du lave en billedvæg, og få en uformel salonophængning, som man ser det på caféer i Paris. Billedvæggen i stuen er sammensat af et mix af fotografier, litografier, tegninger og malerier. Bænken er et loppefund, som parret selv har malet i en fin lyserød farve.
Køb en stol eller en lille kommode billigt på et loppemarked og mal i en markant farve, som den røde stol her. Det skaber blikfang og giver karakter til rummet.  Ligesom pensionatet er hele stuen i privaten indrettet med loppefund fra Frankrig, Sverige og Danmark. Find lignende vintagelamper hos Vintage 415 og lignende tæpper hos By Rudbeck. 

Det lille hyggelige køkken i karnappen opfylder fint familiens behov. Køkken og væglampe fra Ikea og pendel fra Le Klint. Stole og bord er vintage. Find lignede tæppe hos By Rudbeck. 

Fra stuen er der udsyn til spisepladsen i køkkenet, som er indrettet med genbrugsstole i træ. Over bordet, som også er vintage, hænger Frugtlygten fra Le Klint. 

Sortér din keramik i farver og saml et lille farvestemt stilleben som her. Vaser og figurer er et mix af loppefund fra Danmark og Sverige

En farvet baggrund på en billedvæg virker samlende og gør udtrykket mindre rodet.  Billederne er et mix af gamle fotografier, litografier og tegninger. Vægfarven Tryllestøv fra Jotun minder om den lyserøde farve på væggen her. 
 Den lyserøde farve går igen på reposen på 1. sal, hvor en kæmpe plante har fået plads på en lille vintage skammel. 
Soveværelset på 1. sal er indrettet lyst og luftigt med kun det allermest nødvendige. Find lignende sengetæppe hos Tine K Home. 
Et pink hjørne i soveværelset. Natbordet er et loppefund, og den lyserøde lampe er vintage fra Christian Dell.