boligreportage Marlene
Bolig

Bolig: Klassisk villa fra 30'erne med nye og gamle møbler

3. juni 2019
af Christina B. Kjeldsen
Styling: Rikke Graff Juel. Foto: Christina Kayser O.
Marlene og hendes familie elsker stemningen af gamle dage i deres klassiske villa fra 1930’erne. Så de har indrettet huset med nye og gamle møbler, der ligesom huset selv også vil være smukke om mange år.
Hvem Marlene, hendes mand og parrets tre børn.   Hvad Gul murstensvilla på 200 m² fra 1933.    Hvor Nord for København  
  3 tip til Marlenes tidløse stil • Undgå en total makeover, hvis din bolig har nogle år på bagen. Lad dig i stedet inspirere af de gamle detaljer til farver og materialer.  • Vælg møbler i naturmaterialer som læder og træ, der patinerer smukt med tiden.  • Gå efter mættede jordfarver på møbler, kunst og tæpper. På den måde vil tingene klæde hinanden uanset alder og designstil.   KOM MED INDEFOR I 30'ER VILLAEN I GALLERIET HERUNDER

I stedet for vinduer sidder der havedøre i hele væggen i stuen, så inde og ude smelter sammen. Stoien stammer fra Marlenes barndomshjem, og sofabordet i beton er fra Morten Voss ligesom sofaen. Kelimtæppet er arvet fra Marlenes far.

Bøger, tæpper og naturlige materialer er med til at give stuen et varmt udtryk. Den åbne kamin med indbyggede reoler omkring sørger for masser af hyggestemning, når det er koldt. 

Stil dine rejsefund imellem bøgerne i reolen ligesom hjemme hos Marlene. Det er en hyggelig måde at mindes oplevelser på og giver indretningen et personligt præg.

Det gamle gulv knirker, men danner den smukkeste baggrund for familiens lette møbler. Bord fra 1000 Chairs, foldestole fra Carl Hansen & Søn og pendeler fra Flos.

Har du også køkken-alrum, så kan du give rummet mere stemning af stue end af køkken ved at vælge overskabe fra. På den måde opnår du samtidig et luftigt udtryk. Det lave snedkerkøkken i valnød er fra Hansen Kitchen.

Kig efter rustik keramik på loppemarkeder og stil det sammen på dit spisebord. Maleriet i baggrunden samler naturfarverne i resten af rummet. Det er af Evren Tekinoktay.

Under skråvæggen i soveværelset på førstesalen er der blevet plads til et arbejdsbord. Heroppe er det også naturmaterialer og varme nuancer, som giver en varm og rar stemning. Bordet er fra Ilva, stolen fra 1000 Chairs, og kelimtæppet er fundet i Istanbul.  Tip: Udnyt skæve vinkler og oversete kroge til små arbejdshjørner eller hyggekroge.

Rulleborde og barborde kan bruges i alle rum, som her, i soveværelset, hvor smukke æsker og en grøn plante har fået plads. Bordet er fra Normann Copenhagen.

Badeværelset er renoveret med respekt for husets alder og historie, så her er stadig terrazzogulv. Mosaikfliserne er i samme farve som en af nuancerne i gulvet for at skabe sammenhæng.