Bolig

Bolig: Julehygge med pynt fra skoven

af Britt Endicott 19. december 2017
Foto: Lene Samsø
Fotograf Lene Samsø beskriver selv sin indretningsstil i lejligheden i Hareskovby som uhøjtideligt redebyggeri. Og fuldstændig som en fugl henter hun materialer til sin rede i skoven lige rundt om hjørnet. For grene, kogler og rødder er den smukkeste julepynt, synes hun.
HVEM Fotograf og boligstylist Lene Samsø, 50 år, og hendes børn, Lucas på 16 år og Filippa på 14 år – og hunden Figo. Lene løser indretningsopgaver for både private og firmaer, se mere på Lenesamsoe.dk   HVAD Lejlighed på 70 m² på førstesalen af et familiehus fra 1964.   HVOR Hareskovby ved Værløse.  
  Lenes tip om  indretning Find din stil ved at tage et billede, hver gang du ser noget, du kan lide. Billedsamlingen kan du bruge til at hente inspiration til indretning og nye køb. Kast dig bare ud i at flytte om på dine ting. Pyt med, om det fungerer i første hug. Nogle gange skal man lege sig lidt frem. Bor du småt, kan enkelte store møbler fungere bedre end mange små, fordi det giver mere ro visuelt. Brug gulvtæpper til at markere forskellige zoner, hvis du har en stor stue eller et køkken-alrum.  
 
Julemandens værksted er flyttet ind på Lenes lange rustikke spisebord med hyacinter, grene og gran i vaser, hjemmebagte kager og julegaver. Dugen er fra Broste Copenhagen, tekande, kop og fyrfadsstager fra Stelton og lysestagen fra Rema 1000. Om bordet står forskellige Eames-stole, og lamperne er fra Design By Us. Tip: Lene har bygget bordet ud af fem stilladsplanker på hver tre meter. Hun samlede dem med to planker på tværs på undersiden, lagde dem på bordben fra Hay, og sleb og lakerede dem. Plankerne er fra Genbyg

 

Læg naturens egen pynt i et fad med et par julekugler – så nemt er det at skabe en stemningsfuld dekoration.

Endnu et af Lenes fund fra skoven: Et stykke birkebark, som hun har tørret og sat tre selvslukkende lys på. De sidder fast med vokspuder.

I det huleagtige sofahjørne står halvdelen af en modulsofa fra Ilva, som Lene har fyldt op med puder i varme farver. Trofæet er fra De Fire Årstider, sidebordet er en rejsekuffert fra Thailand, og bordlampen er fra Rue Verte.

Selv julegaverne pynter Lene med ting fra naturen, her birkeris, efeu og lædersnor.

Mormors julekugler hænger altid på de øverste grene på juletræet, fordi de er så sarte. Kelimtæppet er fra et svensk loppemarked. Lanternerne er fra Broste Copenhagen, og fjerhatten på væggen fra Brandts Indoor. I en kasse fra Lenes mormor og morfar fandt hun de sort-hvide familiebilleder, bl.a. fra familiens udflugter på motorcykel. Billederne var meget små, så Lene scannede dem, forstørrede dem og limede dem på skumpap med spraylim.

På skænken fra Ikea står et par glaskupler med pynt. Kuplerne er fra Ikea og Cozy Living. Lysestagen er fra Broste Copenhagen, den store vase fra Interflora, den lille vase og bjørnen fra Hjorth Keramik er loppefund, og koppen er fra Design Letters.

Mangler du lidt fin julepynt i en fart, så er det nemt at klippe iskrystaller ud af hvidt papir, ligesom med gækkebreve. Hæng dem på nøgne grene, så de fine mønstre rigtig kan ses.

Da Lene flyttede ind for to år siden, var hun nervøs for, om gulvene ville virke for mørke og rødlige, men nu synes hun, de gør rummet hyggeligt. Lignende kelimtæpper fås hos Brandts Indoor. Det lyse tæppe har Lene taget med hjem fra Marokko. Fletskamlen er fra Madam Stoltz, fotoportrættet har Lene fået i gave, og standerlampen er fra Norr11.

Stigen ved køkkenet fører op til den hyggelige hems. Barstolene er fra Ikea.

Hulestemning på hemsen. Sengetæppet er fra Broste Copenhagen, den koralfarvede plaid er fra Bahne, de grønne puder er fra A Simple Mess, den røde er fra Broste Copenhagen, og kelimpuden er en gammel sag.

Tip: Læg kogler og en lille lyskæde ned i et stort glas som en nem og hurtig dekoration til jul. Glasset er fra House Doctor.