Bolig

Bolig: Indrettet i ægte safaristil

af Katrine Kaul 6. februar 2018
Foto: Dianna Nilsson
Gitte Henriksen kalder selv sin indretning for kolonistil med moderne kant og har fyldt sit hjem med fletmøbler, afrikanske print og brændte farver. Tag med på safari i Gittes lejlighed midt i Silkeborg.
HVEM Gitte Henriksen, 51 år, og Kim Henriksen, 39 år, selvstændige og stiftere af engrosfirmaet Cofur Denmark. Parret har fem sammenbragte børn, Amanda, Max, Jeff, Oscar og Nicklas.   HVAD Gammel lejlighed på 200 m²   HVOR Midt i Silkeborg.  
  3 tips til Gittes stil
  • Vælg møbler i en neutral farveholdning som hvid og sort, og sæt brunt læder og brændte farver til.
  • Indret med stole og detaljer i kurveflet. Det håndlavede udtryk giver en varm og afslappet stemning.
  • Gå efter puder og tæpper med grafiske og afrikansk inspirerede print.

 

KOM MED INDENFOR I DEN STORE LEJLIGHED I GALLERIET HERUNDER

Brændte farver, afrikansk inspirerede mønstre og en stor klassisk lædersofa fra Eilersen – så er det dømt safaristil a la Gitte. Rejsekufferten i rattan med læderstropper er fra Cofur. Ægget i læder med metalryg fandt Gitte og Kim på et loppemarked i Paris. Keramikskålen med ansigter er speciallavet til Gitte af kunstneren Anne Møller.

Køkken, spisestue og stue er samlet i ét rum, og hele bagvæggen består af rå mursten, der passer perfekt til Gittes rustikke stil. På væggen hænger et maleri af Kristian von Hornsleth. De sorte instruktørstole og gulvtæppet er fra Cofur. Bordet er et svensk klapbord fra 1800-tallet. Lampen er fra Luceplan.

Et lille udvalg af Gittes smukke ting i kolonistil. Keramikskålen er af kunstner Anne Møller. Læderæske, lup og brevåbner er fra Cofur. Vintagehatten er et loppefund og en af Gittes yndlingsting. Ved siden af den ligger en kæmpekonkylie, som er en souvenir fra en rejse. Puden er fra Ralph Lauren Home, og nederst ligger et stykke vintagetekstil fra masaierne.

Stablede rejsekufferter giver plads til lidt ekstra ting og understreger kolonistilen. Ovenpå står en vase fra Kähler og bøger af Karen Blixen. På væggen hænger unikakeramikansigter af den svenske keramiker Johan Thunell. De er fra Galleri Bruno Dahl.

Kunst og keramik bryder lidt med safaristilen i lejligheden – her en høj vase fra keramiker Helle Rittig og figurer skabt af Lars Calmar.

Det neutrale hvide køkken har fået Gittes personlige fingeraftryk med detaljer som et bakkebord, en kuffert og en magasinholder i læder fra hendes eget firma. Gitte elsker at finde vintage-fletvarer på loppe- og antikmarkeder som den gamle vinflaske med flet.

Marmorskærebrættet er fra Broste Copenhagen, de håndlavede keramikskåle fra Sydafrika er fra Wonki Ware, karaflen fra Frederik Bagger, saltkarret fra The Oak Men, timeglasset fra Hay og det lille keramikspøgelse fra Studio Arhoj. 

Smukke ting, som inspirerer Gitte, og som hun bl.a. har fundet på rejser. Bogen er vintage og ombetrukket med læderomslag. Figuren er fra Bali, og printblokken er fra Indien. Tasken har Gitte selv designet, armbåndet er fra Shamballa Jewels, og halskæden fra Thailand er fra AtelierPichita.com

Til lejligheden hører en fantastisk hyggelig tagterrasse, som familien nyder, så ofte vejret tillader det.

Parret har med stort held indrettet gangarealet som et hyggeligt soveværelse. På den måde kunne de tre mindste børn få hver sit værelse i lejligheden. Bord, spejl og kimonoer er fra Cofur, det mønstrede tekstil er afrikansk.

På stativet hænger et udvalg af kimonoer syet ud af gamle indiske sarier. Alle er unikke og designet af Gitte, som selv elsker at gå i dem.

Konsolbordet og spejlet er betrukket med læder, der bliver endnu pænere af brug. Bord og spejl, isspanden samt clutchen i saristof er fra Cofur.