Bolig

Bolig: Hjemme hos Julia Lahme

Idé og 5. oktober 2017
styling: Laura Scheuer Trøstrup, Tekst: Karin Gråbæk, Foto: Bjarni B. Jacobsen
I mange år havde Julia Lahme og hendes mand dårligt råd til at male deres drømmelejlighed på Østerbro. Nu har de – med hjælp fra en professionel rumdesigner – forvandlet den store lejlighed til et varmt og farverigt hjem.
PÅ BESØG HOS  Julia Lahme, direktør i sit eget kommunikationsbureau, Lahme Kommunikation, men også kendt som TV-vært, foredragsholder, blogger og forfatter, og Johan Forsby,  konceptudvikler og tekstforfatter foruden musiker og rapper under navnet Jooks samt deres to børn Elias på 8 og Sofus på 4.  Boligen er en klassisk seksværelses lejlighed på Østerbro.  
  KOM MED INDENFOR I JULIA LAHMES SKØNNE LEJLIGHED I GALLERIET HERUNDER

Du kan give din gang et løft med orientalske tæpper og dekorative loftslamp­er. Har du plads til en høj reol, har du også plads til mange sko.

Bryd de mørke farver med et enkelt eller to stærkt farvede møbler, som fx det lille røde bord. Et mønstret tæppe eller et billede på væggen kan også gøre det. Lamperne er fra Tom Dixon og de mønstrede tæpper fra Mark Waldorf. Den høje lænestol og runde puf er fra Hem.com. Lædersofaen er fra Lauritz.com.

Ved at omkranse en behagelig lænestol med bogreoler kan du skabe en hyggekrog. Reolerne er fra Hay.

Hvis du kan lide et hjem, der skiller sig ud, kan forskellige trægulve i hvert enkelt rum give kant og stemning. Flere farver på væggene kan også fremhæve detaljer i fx træværket. 

Hvis du vil fremhæve et lyst loft, kan du male væggene i en anden farve, ligesom her, hvor den sarte grønne farve med det poetiske navn English Mist fremhæver de lyse lofter, vinduerne og resten af den originale stil. Det sekskantede spejl på væggen er fra Novel Cabinet Makers.

Du kan give ethvert rum power ved blot at placere et tæppe med et farverigt mønster under et sofabord i modige toner. De små borde er fra Hay. Væglamper fra House Doctor.

Er du et rodehoved? Så kan du placere en høj reol på den ene side og en lav reol på den anden side af stuedøren. De røde kasser på de nederste hylder giver et frækt pift og er uundværlige for enhver, der drømmer om struktur.  Den stribede daybed er med stof fra Kvadrat. Puderne er fra Hem, BoConcept og Marapytta. 
Mal et vitrineskab i en farve, der skiller sig lidt ud i rummet.  Vintrineskabet er fra Lene Bjerre, spisestolene er fra Hay med hynder fra Bent Hansen, mens lampen, Lullaby, over spisebordet er fra Lightyears.

Tænk i farvet service, når du fylder vintrineskabet. 

Udnyt pladsen under vinduet med en indbygget daybed.