Bolig: Villalejlighed i enkel nordisk stil - med et vietnamesisk præg
Bolig

Bolig: Hammershøi og Hanoi møder hinanden i Fredensborg

af Katrine Kaul. Udgivet første gang 11. februar 2020 6. januar 2021
Foto: Dianna Nilsson
Britt Goodall bor en del af året i Vietnam, men hun bor også i en villalejlighed i et charmerende gammelt hus i Fredensborg. Det har hun indrettet med skønne sager fra Hanoi – i en enkel nordisk stil.
  HVEM? Britt Goodall, designer og medejer af interiørfirmaet Oi Soi Oi, og hendes mand, kunstner Jim Goodall.    HVAD? Villalejlighed på 215 m².    HVOR? Fredensborg.  
  Britt Goodall har boet det meste af sit liv i udlandet, først i Afrika og siden i Vietnam, da hendes mand i mange år arbejdede for organisationen Danida. Især Vietnam har sat sig dybt i Britts sjæl og stil. Så dybt, at hun bor en del af året i Hanoi. Her arbejder hun med sit designfirma Oi Soi Oi, som hun ejer sammen med Christina Thorsbøll.    Britt lavede sin første interiørkollektion i Vietnam for 12 år siden.    – I starten boede jeg fast i Hanoi, mens Christina styrede firmaet fra Danmark, men nu deler vi tiden mellem de to lande, så jeg skiftevis bor i kvindekollektiv i Hanoi og sammen med Jim i Nordsjælland, fortæller Britt, der betragter Hanoi som sit andet hjem. Kvindekollektivet består af andre kvinder, der også arbejder kreativt, og de er nærmest Britts anden familie og en fast base, når hun er i Vietnam.    LÆS OGSÅ: Bolig: Fiskerhus med minimalistisk indretning

Hammershøi og Hanoi

Når Britt er hjemme i Danmark, tilbringer hun tiden med sin mand i en villalejlighed i det historiske Kongstadhus i Fredensborg. Indretningen i lejligheden er meget personlig og præget af Britts kærlighed til nordisk enkelhed tilsat alle hendes smukke sager fra parrets mange år i Afrika og Østen. Tilsammen ligger stilen et sted mellem Hammershøi og Hanoi.   Britt kendte i forvejen til huset, fordi hun havde boet i området, før hun rejste rundt i verden. Så hun vidste godt, at det var en helt særlig perle, da hun og Jim var på udkig efter et hjem i Danmark og så, at det var til salg. Kongstadhus blev tegnet og opført i 1898 som en landherskabsvilla og er opkaldt efter bygherren Kristian Kongstad, der var en kendt tegner, grafiker og bogtrykker og senere kunstnerisk konsulent på forlaget Gyldendal.    – Vi var helt solgt, da vi besøgte stedet en sommerdag og gik rundt i den Tornerose-agtige have, fortæller Britt.    I dag er huset delt op i to villalejligheder, og Jim og Britt bor på de 215 charmerende kvadratmeter på husets førstesal. Huset har stadig mange af de originale detaljer som fyldningsdøre, synlige bjælker og ikke mindst de gamle fliser i badeværelset, som parret har bibeholdt. Til Jim og Britts andel hører desuden en stor have med gamle frugttræer og buske samt et vidunderligt havehus, som Kongstad i sin tid brugte som sit atelier.   – Huset er gammelt og har en charmerende sjæl. Og det tilhørende havehus fungerer nu som Jims atelier, fortæller Britt.  

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  KOM MED INDENFOR I LEJLIGHEDEN I GALLERIET HERUNDER:  

Vietnamesiske silkelamper og små kurve fra Oi Soi Oi pynter i vinduet, mens en dronningestol fra Zanzibar giver en ekstra siddeplads. 

Britt har fået lavet fine sorte lakskuffer til sit snedkerkøkken, så det passer med resten af rummet. Det gamle bord i forgrunden er fra den franske kolonitid i Indokina og har fået en omgang grøn lak.  

En smuk gammel skærm fra Vietnam adskiller sofagruppen fra spiseafdelingen. Billedet er af Jim Goodall, den blå stol er fra Kina, og den lille skammel er fra Somalia, hvor Jim og Britt også har boet. Puder, skrin og vaser er fra Vietnam.

Vietnamesiske silkelamper og små kurve fra Oi Soi Oi pynter i vinduet, mens en dronningestol fra Zanzibar giver en ekstra siddeplads. 

En samling smukke orientalske fund og ting fra Oi Soi Ois univers af lakbakker og skrin. De små bokse er forstudier til lamper fra Oi Soi Oi. Den gamle kalligrafi-pensel er fra Kina. 

De originale fliser og kakler er bevaret i badeværelset. Fra badekarret kan Britt ligge og kigge ud på skoven. Den store kurv og kobberkanden er fra Oi Soi Oi. Det gamle vaskebassin på stativ er fra Hanoi.

Tip

Mal et vinduesparti grønt, hvis du vil skabe sammenhæng til naturen udenfor.

Soveværelset med skråvægge og grå spær er holdt i lysere farver end resten af hjemmet. Puderne er fra Oi Soi Oi. Gulvtæppet har Britt hjembragt fra Tyrkiet, og sengetæppet er fra Caravane. Thonet-stolen med fransk flet er et vintagefund. 

1. Sengelampe, lakbord og sengegavl er fra Britts eget firma, Oi Soi Oi. 2. I den brede gang står et stort rødt lakskab til Britts samling af Buddha-figurer. På væggene hænger værker af hendes mand, Jim. Bænken er en gammel fransk kirkebænk. 3. En gammel grøn kinesisk stol lyser op i arbejdshjørnet. Skrivebordet i rosentræ har Britt fået lavet i Hanoi. 4. På bordet står en gammel bordventilator i messing, en typisk klassiker i Indokina og Vietnam. 

TipSæt et kulørt møbel i fokus ved at sætte det sammen med helt enkle neddæmpede møbler.