Bolig

Bolig: Genbrugsfund og blide pasteller

af Sanne Kragelund for Høeg+Møller 11. april 2018
Styling: Høeg+Møller, Foto: InHouse Cph
Unikke genbrugsfund og iøjefaldende farver er gennemgående i Lisbeth Becks nybyggerhjem tæt på Aarhus. Her er intetoverladt til tilfældighederne, og Lisbeths sans for detaljer, kreativitet og stilsikkerhed kommer til udtryk i hvert et hjørne.
PÅ BESØG HOS  Her bor Lisbeth Beck, digital marketing manager, hendes mand Rune Bak, digital udviklingskonsulet, og deres to døtre, Augusta på 5 år og Merle på 7 år. Det nybyggede hus, som parret selv har været med til at tegne, er 178 m2 og ligger i Hørning ved Aarhus.   
  KOM MED INDENFOR I DET SMUKKE NYBYGGEDE HUS I GALLERIET HER
Den mønstrede sofa forelskede Lisbeth sig i på grund af dens enkle design kombineret med hyndernes 80-90’er-mønster. Hun har, som det meste andet i huset, købt sofaen brugt.Vintagesofa af Arne Norell, sofabord fra Swedese og tæppe fra Novel Cabinet Makers. Billederne på væggen er af Erik A. Frandsen.
Køkkenet og stuen ligger i forlængelse af hinanden, så familien har mulighed for at være sammen, selv om de laver ting hver for sig. Det lidt kolde udtryk med hvide vægge og råt betongulv brydes af spisebordet i træ og blide pasteller på både møbler og tekstiler.  Pendel fra Menu. Spisebord og stole er en gave fra Lisbeths svigerforældre. 
Efter flere år med store billedvægge med mange små rammer ønskede Lisbeth et andet udtryk. Derfor brugte hun en del tid på at finde få smukke litografier til hjemmet. Det gule og blå maleri af Claus Carstensen har Lisbeth lånt af sin svigermor. Det lyserøde billede er af Erik A. Frandsen, og det gule litografi er af Mogens Andersen. Reolsystemet er fra Montana, og lampen er en klassisk PH. 
Den sorte, stilrene sofa i kombination med den sommerhusinspirerede sofa fyldt med blomster giver sofahjørnet en hyggelig og uformel stemning. Blomstret sofa af Arne Norell, gulvlampe fra Gubi, sofabord fra Swedese og tæppe fra Novel Cabinet Makers. Den sorte sofa er Arne Jacobsens lufthavnssofa.
Har du et hvidt køkken, så mal en enkelt væg i en varm farve, så udtrykket ikke bliver for ferskt. Det blå reolsystem er fra Montana, mens den skulpturelle emhætte er købt hos White Away. Den gule vægfarve har Lisbeth selv fået bland­et, men farven Demeter fra Dyrup minder om den.  

Væghylden i egetræ og messing fra Ferm Living tilfører sammen med den gule farve en varm kontrast til de hvide elementer. 

I køkkenet har parret prioriteret rigeligt med opbevaringsplads i form af store skuffer og godt med skabsplads. 

Køkkenet er fra HTH.

I køkkenet hænger en farverig loftlampe fra Wästberg, som skaber en legesyg kontrast til det farveneutrale og meget stilrene køkken. 

Kontoret bliver også brugt som gæsteværelse, hvor der hver fredag er fyldt med dyner og børn, der ser Netflix og Disney.Tæppet er fra Kelimkiosken og den store pendel er fra Ilse Crawfords kollektion for Ikea. Daybed'en er af Børge Mogensen, købt på Lauritz.com, og er sidenhen blevet ombetrukket med nyt stof i matchende farver til resten af rummet. 
På væggen ved gæstesengen har Lisbeth hængt en Cathrine Raben Davidsen-plakat, der med sin træramme bryder de store, hvide flader i rummet.
Et stort arbejdsbord var højt på ønskelisten, da Lisbeth og Rune indrettede kontoret i det nye hus. Det er blevet indfriet med en bordplade fra væg til væg og rustikke overskabe fra Ikea, som passer perfekt i bredden og giver plads til Merle og Augustas kreative ting. Overskabene er fra Ikea, skufferne er fra Montana, mens stolen er et af Lisbeths mange genbrugsfund.
Med farverige tekstiler på både gulv og seng har Lisbeth fået personlighed ind i det lyse soveværelse, som er indrettet uden for mange møbler og nips. Sengetæppet er af den aarhusianske kunstner Cato, som har syet det i 80'erne, og er købt på et loppemarked

Væglampe fra Ikea, lyserødt natbord fra Montana og hjemmesyet pude.